Ordu'da fındık fiyatı 13 liraya yükseldi
Ordu'da Kurban Bayramı öncesi serbest piyasada 12 liradan işlem gören fındığın kilogram fiyatı 13 liraya yükseldi.Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, yaptığı açıklamada, fındık fiyatında 1 liralık artış olduğunu söyledi
Yayınlanma :
28.08.2018 13:00


Akarsu, bu sezon fındık randımanının çok iyi olduğuna işaret ederek, "55 randımanın altında fındık neredeyse yok. Geçtiğimiz sezon bunun tam tersi durumla karşı karşıyaydık. Geçtiğimiz sezon fındık randımanı 50 dolaylarındaydı." diye konuştu.
Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) bu sezon fındığa yapacağı müdahalenin fiyatları daha da artıracağına inandıklarını kaydeden Akarsu, oda ve üreticilerin beklentisinin TMO'nun bir an önce piyasaya girerek alım yapması yönünde olduğunu ifade etti.
TÜCCAR VE MANAVLAR FINDIĞIN KALİTESİNDEN MEMNUN
Ordu'da fındık tüccarlığı yapan Evren Enginyurt ise bu sezon fındık kalitesinin çok iyi olduğunu söyledi.
Kaliteli fındık karşısında mutlu olduklarını belirten Enginyurt, ihraç ürünü olan, tüm dünya pazarlarında yer alan fındığın kalitesinin son derece önemli olduğunu kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: