ÖZFATURA: MİLLİ İTTİFAK'A DESTEK VERDİ
Saadet Partisi çatısı altında seçime giren Milli İttifak üyelerinin Armis Otel'de düzenledikleri basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura, ''AKP iktidardan gidecektir. 276'yı değil çok daha altlarındaki rakamlara razı olacaklarının telaşı içinde, diktatörlük düzenini kuramamanın verdiği telaşla her türlü yol deneniyor. Ancak Fuat Avni'yle bile baş edemiyorlar'' dedi.
Yayınlanma :
03.06.2015 17:02


Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin 7 Haziran genel seçimlerine birlikte girmek için oluşturduğu Milli İttifak'ın İzmir milletvekili adayları bir basın toplantısında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura'nın da katıldığı toplantıda söz alan Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı İsmail Gider, seçim öncesi son durumu değerlendirmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.
'YAZICIOĞLU'NUN DAVASINI SONLANDIRIN'
İktidarın samimiyet ortamını kaybettiğinin altını çizen BBP İzmir İl Başkanı Gider, "Bu seçimi çok önemsiyoruz. Bu seçim gişelerden önceki son çıkıştır. Biz eğer bu çıkıştan çıkamazsak, gişelerde ağır bedel ödeyeceğiz. Hukuksuzluk ve adaletsizlik başta olmaz üzere samimiyetsizlik sürüyor. İktidar istemediği ne kadar şey varsa savcısıyla, hakimiyle, basınıyla müdahale ediyor. İktidarı seçim öncesi bir kere daha uyarıyoruz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu davasını sonlandırın. Birlik ve beraberlikle 8 Haziran"da uyanmak istiyoruz" diye konuştu.
Etkinlikte söz alan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı İsmail Öztürk ise, bu birlikteliğin hayırlara vesile olacak bir kapı araladığını ifade ederek, "İslam alemi kan gölüne döndü. Biz birlik olmak zorundayız. böl ve yönet politikalarının önüne geçmenin yegane çözümü birliktir, kardeşliktir" dedi.
'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BİZDE'
BBP Genel başkan Yardımcısı ve Milli İttifak İzmir 1. bölge adayı Ahmet Gürhan, ''Ülkenin geldiği durum ortada, insanımızın dertlerini dinliyoruz. Milli kimliğimizden, tarih geleneklerimizden uzak duran iktidarın sadece Avrupa Birliği'ne dayanarak çözüm aradığı bir dönemdeyiz. Ülkemiz hakkın, hukukun, adaletin yok olduğu bir durumla karşı karşıya. Gelinen noktada siyasi yapıların çarpıklığı var. Söz verilen sivil anayasa ve siyasi partiler yasası değişmedi. Devletin 1 kuruşunu almadan bu yarıştayız. İzmir'de şunu görüyorum hep israf yapılıyor. Bakanın yanında 15 tane genel müdür, 5 müsteşar, devlet dairelerinde çalışan herkes siyasete zorlanıyor. Daha demokratik bir siyasi yapının oluşmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Gelinen noktada milletin üzerinde baskı, zulüm ve adaletsiz bir yapı olduğunu belirten Gürhan şöyle konuştu: ''Millet inim inim inliyor, ekonomik kriz üzerimizden geçmek üzere. Bu sorunların çözümü iktidarda değil'' dedi.
GÜRHAN'DAN SANDIK UYARISI
Adalet sisteminin büyük bir yara aldığını da ifade eden Milli İttifak İzmir 1. bölge adayı Ahmet Gürhan, ''Basın mensubu arkadaşlarımızın üzerinde büyük bir baskı var. Anayasa maddelerine göre koruyucu görev almak zorundasınız. Düşüncelerin üzerinde baskı kuramazsınız. Ayrıca sandıklara sahip çıkacağız. Bir tane oyun çalınmasına, ziyan olmasına müsade etmeyeceğiz. Birlikteliğimizin oy oranları yanıltılıyor. İktidar olduğumuzda anket firmalarını bağımsız denetim firmaların denetimine sokacağız. Milleti yanıltmaya hakkınız yok. Bir diğer konu yüreğiniz yetiyorsa nereden kaç lira seçim yardımı aldınız açıklayın. Biz kalem kalem açıklamaya hazırız. Biz bu sandıktan galip çıkacağımıza inanıyoruz'' diye konuştu.
Toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura, ''Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanıyorum. Ben O'nun kadar dürüst, çalışkan, zeki ve inançlı birini bugüne kadar görmedim. Bu ittifakın kurulmasında katkım oldu. Hayatım boyunca hiç bir zaman güçlünün yanında yer almadım, hep haklının yanında yer aldım'' dedi.
DEVLET KURUMLARI TEK BİR KİŞİNİN ELİNDE
Türkiye'nin fiilen uçuruma düştüğünün önemine değinen Özfatura şöyle konuştu: ''Hiç bir dönemde ülke ekonomisi bu kadar kötü duruma gelmedi. Yolsuzluk ve rüşvet hiç bir zaman bu kadar aleni hale gelmedi. Şu anda Türkiye'deki nüfusun yüzde 1'i Türkiye'deki milli gelirin yüzde 54'ünü elde ediyor. 12 yılda sadece ödenen faiz 690 milyar lira. Hepimizden vergi kesilirken, faiz erbabından bu gelir alınmıyor. Hiç bir dönemde böylesine kıyım, hakaret ve tehdit yaşanmadı. İstatistikler çok acı. Uyuşturucudan, kadına şiddete astronomik bir artış var. Şu anda Türkiye'de can, mal ve namus güvenliği ortadan kalkmış durumda. Yargı hallaç pamuğu gibi dağıtıldı. Bütün kurumlar devre dışı bırakıldı. Sadece başkan olmak için çaba sarf eden bir kişinin yani cumhurbaşkanının eline her şey terk edilmiş durumda.''
AKP HÜSRANA UĞRAYACAK
Yandaş kurumlara kaynak aktarıldığının önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura, ''Haksızlık, hukuksuzluk, baskı ve anti demokratik davranış iktidar tarafından muaf görülüyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye'de bir koalisyon başlayacaktır. AKP iktidardan gidecektir. 276'yı değil çok daha altlarındaki rakamlara razı olacaklarının telaşı içinde diktatörlük düzenini kuramamanın verdiği telaşla her türlü yol deneniyor. Ancak Fuat Avni'yle bile baş edemiyorlar. İktidara dalkavukluk etmeyen herkes topun ağzında'' diye konuştu.
Türk halkını uyarmak istediğinin altını çizen Özfatura şöyle konuştu: ''Bu ülkeyi çok seven ve bu millete minnet borcu olan biri olarak halkımızı uyarmak istiyorum. Ben aktif politika yapmıyorum, ancak Milli İttifak için dua ediyoruz. Mağdur ve mazlum olan herkesin haklarının iade edileceğini bildiğim rahatlıkla bu kadar güçlü bir şekilde destekliyorum. Emanetin ehline verilmesi esasına göre devlet yönetimini dizayn edeceklerine inandığım için destek veriyorum.''
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: