Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsviçre Sosyal Demokrat Partisi Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partisinin Türkiye'deki siyasi geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Özel, Almanca yaptığı konuşmada, Türkiye'nin jeostratejik önemine ve demokrasi ile güvenlik konularındaki artan kaygılara dikkat çekti.
Özel, Lozan Antlaşması ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi gibi Türkiye'nin modern tarihine damga vuran anlaşmaların imzalandığı bir ülkede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İstanbul Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile tutuklu belediye başkanlarının selamlarını iletti.
Konuşmasında, Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısına da değinen Özel, "Avrupa'dan Türkiye'ye bakanlar, demokrasi kriziyle karşı karşıya olan bir ülke görüyorlar. Ancak aynı zamanda, askeri anlamda güçlü bir güvenlik kapasitesine sahip bir Türkiye de var," dedi. Özel, bu iki farklı manzaranın Avrupalı dostlar arasında "Demokrasi mi, güvenlik mi?" sorusunu gündeme getirdiğini belirtti.
CHP İKTİDAR OLACAK
Özel, partisinin ilk seçimlerde iktidara geleceğine olan inancını şu sözlerle ifade etti: "Biz, Türkiye'de CHP'nin iktidar olacağını biliyoruz. Kamuoyu araştırmaları, birinci parti olarak öne çıktığımızı gösteriyor. Her hafta farklı şehirlerde ve İstanbul'un çeşitli ilçelerinde düzenlediğimiz büyük mitinglerde halkımızın demokrasiye olan inancını görüyoruz."
Özel, demokrasinin sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın temel meselesi olduğunu vurgularken, küresel dayanışmanın önemine dikkat çekti. "Dayanışırsak otoriterliğin yıkılacağını, dağılırsak otoriterliğin galip geleceğini biliyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: