Pendik'te Helin Palandöken'i Öldüren Zanlıya Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi
Pendik'te Helin Palandöken'i öldüren Mustafa Yetgin hakkında iddianame düzenlendi
Yayınlanma :
18.11.2017 11:26


Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Pendik'te okul çıkışı eski kız arkadaşı Helin Palandöken'i öldürüp 2 arkadaşını da yaralayan Mustafa Yetgin hakkındaki soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, lise öğrencisi Helin Palandöken ile kısa bir süre arkadaşlık yaptı. Olaydan iki ay önce genç kız, Yetgin'le olan arkadaşlığına son verdi, görüşmek de istemedi.
"TUTKULU ŞEKİLDE BAĞLANDI"
Yetgin'in, 17 yaşındaki Palandöken'e tutkulu bir şekilde bağlandığı iddianamede anlatıldı. Palandöken'in ise şüpheliye karşı olumsuz tutum takınması üzerine Yetgin'in öfkelendiği, öldürmek için önceden plan yapıp olaydan kısa bir süre önce av tüfeği satın aldığı kaydedildi. İddianamedeki ayrıntılara göre takıntılı aşık, 13 Ekim günü arkadaşı Halis Can D.'nin kullandığı araçla İstanbul Ticaret Odası Meslek Lisesi'nin önüne geldi. Kutuda bulunan av tüfeğini çıkarttı, araçtan indi. Kaldırımda yürüyen Helin Palandöken ile arkadaşları Cemil Yıldız ve Deniz Morsümbül'e tüfeği doğrultan Yetgin ilk olarak koşmaya çalışan Morsümbül'e ateş etti. Daha sonra da Palandöken'e dönerek "Bu senin yeni sevgilin mi?" dedikten sonra Yıdız'ı yaraladı. Son olarak Palandöken'i öldürdü.
KABUS OKULUN İÇİNDE DE DEVAM ETTİ
Cinayetin ardından av tüfeğiyle lisenin içine giren Yetgin, kantinin girişini temizleyen müşteki Gülsen Ölmez'in yanına geldi ve "Kadın seni gebertip beynini patlatacağım, çabuk bana bıçak ver" diyerek tehdit etti. Kantin mutfağından aldığı bıçakla da "Müdürü öldüreceğim" diyerek odasına yöneldi. Müdür Olcay Çınar'ı bulamayınca tüfekle bir el ateş etti, elindeki bıçakla bileklerini kesmeye çalıştı. O esnada da güvenlik güçlerince yakalandı. Adliyeye getirilen Yetkin tutuklandı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 39 YIL 6 AYA KADAR HAPİS TALEBİ
Mustafa Yetgin hakkında Helin Palandöken'i "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet , Cemil Yıldız'ı "silahla kasten öldürmeye teşebbüs", Deniz Morsümbül'ü "kasten silahla yaralamak", temizlik görevlisine karşı "yağma", okul müdürüne karşı da "ölümle tehdit" ve "genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak" suçlarından toplamda 21 yıl 6 aydan 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Yetgin'i araçla olay yerine getiren diğer şüpheli Halis Can D. hakkındaki soruşturmada ise işlenen suçlardan haberinin olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: