Kocaeli Müftülüğü, 10 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü vesilesiyle kentte mevlit okutulması kararı aldı. Ancak, bu karar bazı çevrelerde rahatsızlık yarattı. Tepkiler arasında, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım öne çıktı.
AHMET UYSAL’IN SKANDAL PAYLAŞIMI
Prof. Dr. Ahmet Uysal, Kocaeli Müftülüğü’nün Atatürk için mevlit okutma kararını eleştirerek sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Uysal, Atatürk’ün İslam’ı bu topraklardan söküp atmaya çalıştığını savundu ve “Atatürk’ün İslam’a karşı olduğunu” öne sürerek, Müftülüğü eleştirdi.
Uysal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Atatürk, İslam’ı bu topraklardan söküp atmaya çalışmışken ve bu tip dini merasimlere karşıyken, Atatürk için mevlit okutmak kimi memnun etmek için?”
“EZİKLİK YÜZÜNDEN OLABİLİR”
Ahmet Uysal, mevlidin "Allah rızası için" değil, "eziklik yüzünden" yapılmış olabileceğini savundu. Bu sözleri, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Uysal, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurucusu ve Kuran-ı Kerim’i Türkçeye çevirtmiş olan Atatürk’ü, bu tür dini merasimlere karşıymış gibi gösterdi.
TEPKİLER SONRASI PAYLAŞIMINI SİLDİ
Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın paylaşımı, kısa süre içinde sosyal medyada büyük bir tepki topladı. Kullanıcılar, Uysal’ın açıklamalarını sert bir şekilde eleştirerek, Atatürk’ün dini değerlere ve toplumsal yapıya yaptığı katkıları vurguladılar. Gelen tepkilerin ardından, Uysal paylaşımını silmek zorunda kaldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: