Rusya’da Apple’a haksız rekabet nedeniyle soruşturma açıldı
Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab’ın şikayetinin ardından, akıllı telefon uygulamalarındaki hakim konumunu kötüye kullanabiliyor olabileceği gerekçesiyle Apple’a Rusya’da soruşturma açıldı.
Yayınlanma :
08.08.2019 17:00


Apple sisteminde Rusya yapımı uygulamanın fonksiyonlarında önemli ölçüde bir kayıp görüldüğü kaydedilen açıklamada Apple’ın kendi uygulaması olan Screen Time’ın, Kaspersky’ınki ile benzer fonksiyonlara sahip yeni bir versiyonunu çıkardığına dikkat çekildi.
Açıklamaya göre, Kaspersky’ın şikayeti sonrasında Apple’ın İOS uygulamalarının yayılması konusunda piyasadaki hakim konumunu kötüye kullandığı çıkarımına varıldı. Apple'ın uygulamasını piyasaya sürülmesinin ardından basında Kaspersky Lab’ın yanı sıra benzer uygulamayı geliştiren dünya çapında 11 kuruluşun daha kendi uygulamalarıyla ilgili sorunlarla karşılaştığını bildirdiği yönünde haberler yer aldı. Sözgelimi Ukraynalı Kidslox ve İspanyol Qustodio kuruluşları da Avrupa Komisyonu’na Apple’la ilgili benzer şikayette bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: