Tayyar, "Son İBB operasyonuyla ilişkilendirilen bu fotoğraf karesine abartılı anlamlar yüklendi, kriz senaryosuna malzeme yapanlar oldu.
Selahattin Yılmaz’ın, itirafçı Aziz İhsan Aktaş’a suikast iddiasıyla tutuklanma haberi, MHP yönetimi açısından sürpriz değildi.
Yargının önünü kapatmak yerine ‘Yılmaz’ın suçsuzluğunun yargı yoluyla ispatını’ tercih ettiler. Ortak rıza varsa çatlak neden olsun? Aksine Cumhurbaşkanımız izin vermez, Devlet Bey de sineye çekmez. Yani. Bu fotoğraf karesinden muhalefete ekmek çıkmaz" görüşünü savundu.
Şamil Tayyar, sosyal medya paylaşımında 'Cumhur İttifakı'nda çatlak' iddialarına yanıt verdi.
Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde:
"Son İBB operasyonuyla ilişkilendirilen bu fotoğraf karesine abartılı anlamlar yüklendi, kriz senaryosuna malzeme yapanlar oldu.
Oysa işin aslı bambaşkaydı.
Selahattin Yılmaz’ın, itirafçı Aziz İhsan Aktaş’a suikast iddiasıyla tutuklanma haberi, MHP yönetimi açısından sürpriz değildi.
Zira, önceden bir vesile haberleri olmuştu.
Yargının önünü kapatmak yerine ‘Yılmaz’ın suçsuzluğunun yargı yoluyla ispatını’ tercih ettiler.
Erdemli bir davranıştır.
Bir bakıma ortak rızayla operasyon derinleşti, sonrasında MKE eski Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Sayhan da gözaltına alındı.
Operasyon ‘sanayi casusluğu’ iddiasıyla yeni bir boyut kazandı.
Belki yeni isimlerle daha da derinleşebilir.
Özetle.
Ortak rıza varsa çatlak neden olsun?
Aksine Cumhurbaşkanımız izin vermez, Devlet Bey de sineye çekmez.
Yani.
Bu fotoğraf karesinden muhalefete ekmek çıkmaz."
Yorumlar
Kalan Karakter: