Sarıkaya, “Şu anda neden her şey varken soğan ekmek yiyelim?”
Gazeteci Adem Sarıkaya, “Şu anda neden her şey varken soğan ekmek yiyelim?” dedi.
Yayınlanma :
24.11.2021 11:57


Sarıkaya, insanlarda algı yaratıldığını söyleyerek, “Şöyle bir algı yaratıldı, ‘Bir ekonomik savaş var ve biz bunun savaşını veriyoruz. Liderimiz de Erdoğan biz bu savaştan galip çıkacağız’ Bu savaşı neden AK Partililer vermiyor da sadece biz veriyoruz? Savaşta bile Osmanlı Devleti askerine soğan ekmek yedirmiyor. Şu anda neden her şey varken soğan ekmek yiyelim?” açıklamasını yaptı
“Asgari ücret 3 bin 800 3 bin 900 bandında kalacak”
Asgari ücret tahmininde bulunan Gazeteci Adem Nakçı, “Yılbaşında zam gelecek. Asgari Ücret büyük ihtimal 3 bin 800 3 bin 900 bandında kalacak. Bu bantlarda maliyet 5 bin 400 TL’ye çıkacak. Kaç işyeri bu şartları karşılayabilecek? Bu yüzden de stajer alarak ucuz iş gücü olarak görüyorlar” diye konuştu.
“Frenler patladı, önümüz karanlık”
Gazete Sarıkaya, kurlardaki duruma da değinerek, “Artık frenler de patladı, tekerler de patladı, önümüz de karanlık. Şu anda biz doların yüzde 10 arttığını görüyoruz; ama normalde ürünler karşısında fiyat kaybediyor. Dünyada kendi içinde enflasyon olan bir dolar var bir de Türk Lirasına karşı değerleniyor. Bize bunun yansıması yüzde 25 olacak. Bu sorun sadece şimdilik değil, yaklaşık bir yıldır sürekli artış içindeyiz. İnsanların gündelik hayattı alım gücü değil, cebini düşünüyorlar. Cebinde 10 bin dolar adamın yine 10 bin doları var, değişen bir şey yok” görüşlerini aktardı.
“İstihdam artsa bile yoksulluk da artacak”
AK Parti tarafından döviz yükseldikçe istihdamın artacağını ifade edildiğini hatırlatan Nakçı, “Buradaki denklem, döviz yükseldikçe ihracat sağlayacağımız mal düşük olduğu için ihracat artacak, ihracat artınca üretim artacak, üretim artınca istihdam artacak. İstihdam arttığında da düzelecek diyorlar. Evet, istihdam artacak; ama düşük maaşlı istihdam artacak. Yani yoksulluk artacak” sözlerine yer verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: