Satmak için ürün bulamayınca kızdı ve serasını kurdu
Bilecik'te pazarcılık yapan bir vatandaş, satmak için zaman zaman bulamadığı istiridye mantarının serasını kurdu. Serada ayda 3 ton istiridye mantarı yetiştiren pazarcı, hem tezgâhına istediği kadar ürün koymanın, hem de müşterilerine taze günlük mantar yetirmenin mutluluğu yaşıyor.
Yayınlanma :
17.05.2019 16:00


"Her verime biz flaş diyoruz"
Yapılan işin detaylarını anlatan Güler; "Bu komposlardan 3 flaş alınıyor. Her verime biz flaş diyoruz. İlk hafta birinci flaşı aldıktan sonra iki hafta duruyor. İki hafta sonra ikinci flaşları başlıyor. O hasat bittikten sonra üçüncü flaşa geçiyor tabi üçüncü flaş en az kısmı. Üçüncü flaşı da aldıktan sonra komposlar bitiyor. Ondan sonra üretimhane tekrar temizleniyor sağlıklı bir şekilde. İlaçları var özel. Ondan sonra tekrar içeriye kompos koyuyoruz. Üretim böyle devam ediyor" dedi.
"Pazar sabahları toplayıp tezgâha çıkartıyoruz daha taze oluyor"
Ersin Güler; sebze ve meyve haline gitmeden önce seraya gelip taze taze istiridye mantarı topladığı anlatarak, "Böyle yapınca halkımız daha memnun bu şekilde. Dışarıdan geldiğinde bir gün önce toplandığı için mantar kendini zaten bozuyor. Çok çabuk bozulan bir şey sıcağa gelmiyor" dedi.
"İstiridye mantarı Bilecik'e Antalya arabalarıyla geliyor"
İstiridye mantarının Bilecik'te yetişmediği ve Antalya arabalarıyla sebze haline geldiğini oradan da pazara çıktığı anlatan Güler; "Bilecik’te istiridye mantarını bulamıyoruz. Antalya arabalarıyla geliyor ve istediğimiz zaman bazen olmuyor. Tezgâhlarımız boş kalıyor o yüzden kızdım ve bu işe girmeye karar verdim, şuan herhangi bir boşluk olmuyor. Her hafta tezgâhlarımıza istiridye mantarını koyabiliyoruz. Pazarcılara toptan veriyoruz ve halkımız bunu 12 ile 15 TL arasında yiyor. Herkesin yemesini tavsiye ederim. Etten hiçbir farkı yok ve çok faydalı. Bu paralara yiyebileceğimiz en güzel besin diyelim" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: