Saymaz'dan İhsan Aktaş'a Cumhuriyet Tarihi Dersi
CNN Türk'te Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin gündemi adlı programda İsmail Saymaz ile İhsan Aktaş arasında 'cumhuriyet elitleri'tartışması yaşandı.
Yayınlanma :
03.09.2016 13:47


Programın bir diğer konuğu Selim Şen'in “Bu söylediğiniz ne zaman” sorusuna, “1940'lar” yanıtını veren Aktaş, “Cumhuriyet 1923'te kuruldu, sonra ne oldu? Cumhuriyet elitleri, Cumhuriyet kurucuları devleti kendi hakkı olarak gördüler. Halktan sadece vergi aldılar, reaya muamelesi çektiler onlara” dedi.
Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz ise Aktaş'ın bu sözlerine sert karşılık verdi. "Cumhuriyet elitlerinden kastınız ciplere binen, havuzlu konutları bulunan ya da büyük saraylarda oturan insanlar olarak algılayabiliriz bunu." dedi ve ekledi; "Eğer elitten kastınız Mustafa Kemal ise Selanikli bir yetimdir. Yetim kalmış yetim kaldığı için sığınacak yeri olmadığı için askeri mektebe gitmiş, hayatı savaşlarda geçmiş bir kuşağın parçasıdır."
ABC Gazetesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: