Seçimden önce ‘Asla izin vermeyeceğim’, seçimden sonra ‘Karşı çıkmayı doğru bulmuyorum’ dedi
Zorlu Holding’in İzmir’deki gökdelen projesine yönelik tepkiler sürüyor. Tartışmalara neden olan gökdelen projesiyle ilgili meslek odaları kamuoyunu bilgilendirmek ve projenin hayata geçirilmemesi için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamaları da kamuoyunda şaşkınlık yaratırken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile aralarındaki fikir ayrılığı dikkatlerden kaçmadı.
Yayınlanma :
11.12.2019 16:37


Kamuoyu, gökdelen tartışmasıyla meşgul olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in projeye ilişkin yaptığı açıklama şaşkınlık yarattı. Soyer’in seçim öncesi ve sonrasındaki çelişkili yaklaşımı dikkat çekti.
Seçim öncesi “Gökdelene asla izin vermeyeceğim” demişti
Tunç Soyer’in 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gökdelen projelerine dair yaptığı açıklama, bugünkü söylemleriyle ters düşüyor. Soyer, “İzmir’deki gökdelenler CHP’li belediyelerin döneminde yapılmış olabilir. Doğru bulmuyorum, asla gökdelene izin vermeyeceğim” diye konuşmuştu.
Seçim sonrası “Karşı çıkmayı doğru bulmuyorum” dedi
Ancak seçimlerin ardından Tunç Soyer, tartışmalı gökdelenle ilgili yaptığı açıklamada, “Yedi kat otopark gözüküyor orada, belki bir bölümünü aşağıya yaptırmayı düşünmek lazım, yüksekliği biraz aşağı indirmek için. Tamamı yasal hakları, kazanılmış hakları… Bu kadar büyük yatırım yapacak vatandaşı küstürmemek lazım doğrusu. Burnundan getirmemek lazım. O nedenle belki detaylı bir çalışma yapılabilir ama prensip olarak karşı çıkmayı doğru bulmuyorum” dedi.
Abdül Batur ve Tunç Soyer karşı karşıya
“Kent suçu” olarak nitelendirilen gökdelen projesi, Konak Belediye Başkanı Abüdl Batur ve Başkan Tunç Soyer’i karşı karşıya getirdi. Konak Belediye meclis toplantısında gökdelen projesi hakkında konuşan Başkan Batur, “İçime sinmiyor, hukuk birimlerimizi harekete geçireceğiz” dedi.
Abdül Batur’un bu açıklamasının ardından Tunç Soyer de, “Bu hikayeyle ilgili şöyle bir kolaycılığa kaçmak istemedim; yalan söylemek istemedim. ‘İçime sinmiyor, ben bunun iptali için elimden geleni yapacağım’ diyebilirdim, bunu söyleyebilirdim. Ama bu yalan olurdu. Yalan söylemek istemiyorum. Bu memlekete söylenebilecek yalan en büyük hatadır” dedi.
Soyer, “yalan söylemek istemediği için doğruyu söylediğini ve hedef tahtası olmayı göze aldığını” savundu.
STK’ler harekete geçiyor
Öte yandan gökdelen tartışmalarının ardından STK ve dernekler ortaklaşa harekete geçmek için çalışmalara başladı. Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, önümüzde hafta başında İzmir’deki STK, oda ve derneklerle bir araya gelerek, kamuoyunu bilgilendireceklerini açıkladı.
Mumcu, “Konak Kent Konseyi olarak bu projenin karşısındayız. Projenin hayata geçirilmemesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Konseyimizin çevre meclisi öncülüğünde önümüzde hafta başında bilgilendirme toplantısı yapacağız. Hem kamuoyunun bilgilendirilmesini hem de projenin yaratacağı zararları anlatacağız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: