Hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkilinin durumuna ilişkin konuştu.
Sözcü TV'de konuşan Barkın Peker’in Türkiye’ye dönebilmesi için hukuki engellerin ortadan kalkması gerektiğini belirterek, bu sürecin kısa vadede mümkün görünmediğini ifade etti.
"SAVUNMA YAPMASI GEREKİYOR"
Barkın, müvekkilinin sosyal medya üzerinden yayımladığı videolarla ilgili 11 ayrı dava bulunduğunu söyledi.
“Peker’in söyledikleri hakkında iftira suçunun işlenip işlenmediğinin tespit edilmesi için Sayın Peker’in savunma yapması gerekiyor. Sayın Peker, önümüzdeki yıllarda ülkeye döndüğünde bu davaların tamamının vakıa olarak incelenmesi ve denetlenmesi gerekecek”
"YAKIN ZAMANDA OLMADIĞI KESİN"
Sedat Peker’in ülkeye dönüş ihtimaliyle ilgili de konuşan Barkın, “İki ayrı dosyadan hakkında verilmiş kırmızı bülten kararı var. Bu nedenle Türkiye’ye dönmesi ya da bulunduğu ülkeden başka bir yere geçmesi mümkün değil. Hukuki engeller kalkmadan böyle bir adım atılamaz. Yakın zamanda dönüşün mümkün olmadığı kesin. Çünkü davaları hâlâ devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: