Selvi: ABD'de birileri Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıyor
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Donald Trump arasında yapılması muhtemel görüşmeyle ilgili olarak "ABD'de birileri Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıyor" ifadelerine yer verdi.
Yayınlanma :
06.11.2019 09:51


Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden bir yetkiliyle konuştuğunu açıklayan Selvi, kaynağın "Erdoğan ABD'ye gitmeyebilir" dediğini aktardı.
Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuştuğum bir yetkili, 'ABD gezisi hazırlıkları için Sayın Cumhurbaşkanına danıştım. Hiçbir işaret vermedi. Gidip gitmeme konusunda değerlendirmelerini sürdürüyor ve bu konuda çok ciddi' dedi. 'Eğer ABD’den gitmesini gerektirecek bir adım gelmezse gitmeyebilir mi?' diye sordum. 'Her iki ihtimal de geçerli' yanıtını aldım.
Erdoğan'ın Başkan Trump'la yapacağı görüşmenin karar alma sürecinde etkili olacağı sonucuna ulaştım. Çünkü yine aynı yetkili, 'ABD’de bir grubun Trump’ın Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmesini engellemek için uğraştığının farkındayız. Erdoğan ile Trump görüşürse ilerleme sağlarlar diye korkuyorlar. Bunu da göz ardı etmiyoruz' dedi. Trump, başkan olursa Meksika sınırına duvar çekileceği sözünü vermişti. Onu başarır mı bilemem ama ABD’de birileri Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıyor."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: