Selvi: Erdoğan Soylu'ya 'Biraz sabır Süleyman, sabır' dedi
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, istifa ettiği gece Soylu'ya "Biraz sabır Süleyman, sabır" dediğini aktardı.
Yayınlanma :
14.04.2020 10:23
Selvi ayrıca, Soylu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde, "Hayatımın sonuna kadar size sadık kalacağım" dediğini aktardı.
Erdoğan ve Soylu'nun telefonla konuştuklarını belirten Selvi, "Soylu, kendisini onurlandıran açıklamasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyor. 'Beni mahcup ettiniz' diyor. Ama 'İstifa geri alındı' ya da 'Bu iş nereden çıktı' şeklinde bir konuşma cereyan etmiyor. Soylu, sıkıntılarını aktarıyor. Siyasi sorumluluk almak adına istifa kararı aldığını söylüyor. 'Biz siyasetçiler gelir gideriz. Önemli olan siz yıpranmayın, devletimiz bundan zarar görmesin' diyor" ifadesini kullandı.
Selvi yazısında şunları kaydetti:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Biraz sabır Süleyman, sabır” diyor. Soylu, iki yıl önce Trabzon’da istifa kararı aldığında da kendisine çok büyük destek verdiğini belirtip Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyor. “Çok sağ olun. Bize sahip çıktınız. Bizi etrafınıza topladınız. Hayatımın sonuna kadar size sadık kalacağım” diyor. Erdoğan bunları dinledikten sonra Soylu’ya çalışmalarından memnun olduğunu söylüyor. Kritik bir süreçten geçildiğini ve mücadelenin devam ettiğini anlatıyor. “Sen Bakanlar Kurulu toplantısına katıl. Ben Bakanlar Kurulu’ndan sonra açıklama yapacağım” diyor. Erdoğan ile Soylu arasındaki konuşma böylece sona eriyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: