Şengül:“Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var”
AK Parti İl Başkanlığı’ndan istifa eden Aydın Şengül, devir teslim töreninde yaptığı açıklamalar gündeme damga vurdu. Şengül, “Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var” dedi.
Yayınlanma :
18.04.2019 15:30


“BİRÇOK ŞEYİ BİLMİYORDUK BİLMEYE BAŞLAYINCA YATAĞIMIZDA YATAMAZ HALE GELDİK”
İşte Şengül’ün o açıklamaları şu şekilde:
“Bugün bizim için önemli bir gün. Sevgili kardeşim, ağabeyim Kerem Ali Sürekli kuruluş sürecinde ilk tanıdığım insanlardandı. 2002’de ilk seçimleri sırtlayan bir ekiptik. Hayalleri olan, inanmış, idealist bir ekiptik. 30’lu yaşlardaydım. Siyasete başlamıştım ve bir hafta sonra çocuğum olmuştu. 60 beldemiz vardı. Gitmediğimiz yer kalmamıştı. Sabahları başlıyorduk, gece 24:00’e kadar dışarıdaydık. İnanmıştık, talebimiz, beklentimiz yoktu. Bana, ‘Aydın Şengül sen önemli görevlere geleceksin, il başkanı, milletvekili olacaksın’ deselerdi inanmazdık. Süreç içinde dayaklar yedik. Olgunlaştık, hayata bakışımız değişti. Dünyayı tanımaya başladık, ürpermeye başladık. Birçok şeyi bilmiyorduk bilmeye başlayınca yatağımızda yatamaz hale geldik. Böyle bir liderle mücadele etmekten, tarihe iz bırakmaktan son derece memnunum. Çocuklarımıza, torunlarımıza, ‘evet o tarih yazılırken, o lider ile beraberdik’ diyeceğiz. Hepimiz insanız, egoları, nefsi var. Belki 15 yıl önce hayata dair beklentilerimiz vardı. Üzüldük, kırıldık birçok şey yaşadım.
“EĞİLMEDEN, BÜKÜLMEDEN GÖREV YAPTIM”
İl başkanlığımın sonrasında cumhurbaşkanımız o dönemde ‘yönetime gireceksin’ demişti. Nefsime ağır gelmişti ama beni sınıyor demiştim. İl yönetimine girdim. Hayatımda nefsimin bu kadar dayak yediğini hatırlamıyorum. İnsanların size öyle bakışları vardı ki size acıyarak bakıyorlar, sizin ne yaşadığınızın farkında bile değiller. 2011 genel seçimleri oldu, Cumhurbaşkanımız, Binali Bey’den sonra ikinci sırayı bana verdi. Mecliste çalışma imkanımız oldu. Milletvekilliğinden sonra ara verdim. İşte o arada kendimizi ihmal ettiğimizi fark ettim. O zaman siyasete dair hayallerim bitmeye başladı. Bana bakan, başkan yardımcısı olacaksın deseler hiç beni heyecanlandırmıyor. Yeniden sorgulamaya, okumaya başladım. Ben Aydın Şengül olarak hiçbir beklentim yok, hiçbir makam mevki umurumda değil. Şerefle, onurla görevimi devrediyorum. Bu vatan, bu parti bize çok şey verdi. Tecrübelerimizi nasıl aktarırız, onun derdindeyiz. 14 aylık süreçte hiç beklenti içinde olmadan, eğilmeden, bükülmeden görev yaptım. Bu sürede birilerine dokunmuş olabiliriz. Allah bize öyle bir yapı verdi ki makam mevki için kimsenin karşısında eğilmedim, eğilmeyeceğim.
“ONUN BUNUN ADAMINI İL YÖNETİMİNE ALIRSANIZ BU PARTİ KAYBEDER, SİZ KAYBEDERSİNİZ”
Birileri kazandığını zannetsinler, varsın öyle olsun. Teşkilat mensuplarında bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. Buralar okuldur. Hiç üzüntülü değilim son derece mutluyum. Beraber yola çıktığım arkadaşlarımın bize bakışları bizi duygusallaştırır. Bu görevi bıraktığımız için üzgün değil çok da mutlu oluruz. Kerem Ali Sürekli arkadaşımızla beraber yola çıktık. Partinin hafızası olan 3-4 kişiden biridir. Herkesin huzurunda il başkanıma söylemek istiyorum; sevgili başkanım kendi kimliğinizi ve kişiliğini korumazsanız, onun bunun adamını il yönetimine alırsanız bu parti kaybeder, siz kaybedersiniz. Siz bu partide, makamda olan insanlara belli gücünü kullananlara adamcılık yapanlara yer vermeyin. Bu partinin çıkmazlarından bir tanesi kendi ekibini oluşturmaya çalışanlardır. Herkesin belli köşesi olmuş. Bunlara pirim vermeyin. Ben onlarla kavga ettim. Bizim burada derdimiz partimiz. En son mitinge gittiğimde oraya gelenlere içim acıdı. O gariban insanların bizim üzerimizde hakları var. Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var. Özeleştirimizi kendi içimizde yapacağız. Aydın Şengül olarak arka planda olacağım. Kimin ne desteği olursa onu vermeye hazırım. Biz kaybolmaya hazırız. Yeni il başkanımız kendi iradesini kullanarak güçlü bir yönetim oluşturacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: