Sındır: Televizyonlarda Evet, Sokakta Hayır Var
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bornova Mevlana’da kahvehane toplantılarında vatandaşlarıyla buluştu, sokağın nabzını tuttu.
Yayınlanma :
08.04.2017 11:54


“BU DEĞİŞİKLİK ÜLKEMİZE NE İYİLİK GETİRECEK?”
Anayasa değişikliğini halkın önüne getirenlerin evet demek için bir gerekçe ortaya koyamadıklarını söyleyen Sındır, “Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız ‘15 yıldır ne istedilerse yaptılar, neden bu değişiklik?’ diye soruyorlar. Bu değişiklik ülkemize ne iyilik getirecek? Neden evet denmesi için bir tane geçerli sebep yok? Vatandaş bunun farkında. ‘Terör bitecek’ diyorlar. Nasıl? Terörle ilgili hangi kanunu, yasayı çıkarmak istediniz hangi kararı almak istediniz de alamadınız? 15 yıldır tek başınıza iktidarsınız. Ekonomi düzelecek diyorlar. Sanki 17 Nisan sabahı ellerine sihirli bir değnek geçecek gibi konuşuyorlar. Parlamentomuzu etkisiz, yetkisiz ve aciz bir duruma getirecek değişikliğe milletimiz geçit vermeyecek. Egemenliğin milletten alınıp saraya verilmesine milletimiz razı değil” dedi.
“MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA, KARAR DA MÜHÜR DE ONLARIN ELİNDE”
Milletin ayakta olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “Ülkücüsünden, muhafazakarına, mütedeyyininden, dindarına, sağcısından, solcusuna ezcümle millet ayakta. Bugün partili bir Cumhurbaşkanı getirilerek millet ikiye bölünmek isteniyor, milletimiz de buna hayır diyor. Bu millet bağımsızlığı için, demokrasisi için bedel ödedi. Karanlık kapılar ardında gizli görüşmelerde nerede kim tarafından yazıldığı belli olmayan Anayasa değişikliğine hayır diyecek ve Türkiye’miz rahatlayacak. Millet iradesine pranga vuran tek adam rejimine halkımız aydınlık bir Türkiye için hayır diyecek. Hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme başkanı olacak tek adam rejimine onay vermiyoruz. Düne kadar ‘aldatıldık, kandırıldık’ dediler; bugün ise ‘Siyasi hayatım boyunca ne aldatan ne de aldanan oldum.’ diyorlar. Milletimiz her şeyin farkında, 16 Nisan’da karar da mühür de onların elinde” dedi.
“MİLLETİMİZ BİR KİŞİNİN OTORİTESİNE BAĞLI OLARAK YAŞAMAK İSTEMİYOR”
Anayasa değişikliğiyle tek adam rejimi getirilmek istendiğini söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu: “Güneşi balçıkla sıvayamayacaklar. Millet, iradesini bir kişiye teslim etmeyecek. Bir yerde tek adamlık varsa; orada millet egemenliği olmaz, orada özgürlükler olmaz, orada bağımsız yargı olmaz, orada hak ve hukuk olmaz. Milletimiz bir kişinin otoritesine bağlı olarak yaşamak istemiyor. Televizyonlarda evet var ama bir de çıkın bir sokağa, sokak bambaşka. Sokakta hayır var. Milletimiz inanıyor hayır’a.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: