Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kurultay süreciyle tırmanan "mutlak butlan" krizinde tarafları uzlaştıracak yol haritası netleşti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanı Özgür Özel arasındaki gerilimi sonlandırmak için ilk olarak hukukçuların devreye girmesi planlanıyor.
Parti içindeki tansiyonu düşürmek amacıyla arabuluculuk görevini üstlenen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Milletvekili Engin Altay ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un yürüttüğü temaslar ilk somut sonucunu verdi.
"Teknik konuları artık hukukçular konuşacak"
Edinilen bilgilere göre, iki taraf arasında ortamı yumuşatan görüşmelerin ardından önce avukatlar bir araya gelecek. CHP'li kaynaklar, bu görüşmenin ana gündeminin kurultay olacağını vurgulayarak, "Teknik konuları artık hukukçular konuşacak. Bu görüşmenin ardından siyasi kurmayların görüşmesini bekliyoruz" bilgisini paylaştı.
Partili kaynaklar, bu uzlaşma kanalının açılmasıyla üç milletvekilinin arabuluculuk misyonunun büyük ölçüde tamamlanmış sayılabileceğini belirtti. Görüşme trafiğinde öne çıkan en önemli ortak tutumun ise "Her iki taraf da kurultay istiyor" şeklinde olduğu kaydedildi.