weather
36°
Gerçek Haberci Siyaset Mahkeme tutanağı ifşaladı: İmamoğlu için 'sevgilisi var' haberi istendi

Mahkeme tutanağı ifşaladı: İmamoğlu için 'sevgilisi var' haberi istendi

İş insanı Metin Güneş'in, "ihalelerde sıkıntı çıkarıyor" dediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında asılsız haberler talep ettiği iddiası, Can Tanrıyar'ın mahkeme ifadesiyle kayıtlara geçti.

3 Dakika
Okunma Süresi
Mahkeme tutanağı ifşaladı: İmamoğlu için 'sevgilisi var' haberi istendi

Gazeteci Altan Sancar'ın aktardığı bilgilere göre, Can Tanrıyar mahkemede eski ortağı Metin Güneş'in Uçan Kuş platformu üzerinden kendisinden etik dışı yayınlar yapmasını istediğini belirtti. Tanrıyar'ın iddiasına göre Güneş, "Bu Ekrem İmamoğlu bize ihalelerde sıkıntı çıkarıyor. Sen bize ihalelerde sıkıntı çıkaran Ekrem İmamoğlu’nu küçük düşürmek için sevgilisi var şeklinde haber yap" talebinde bulundu. Tanrıyar, bu iddianın gerçek olmadığını bildikleri için haberi yapmadıklarını söyledi.

İddialar sadece İmamoğlu ile sınırlı kalmadı. Güneş'in ayrıca, Berat Albayrak'ın eşinden boşandığı yönünde hiçbir dayanağı bulunmayan iftira niteliğinde yayınlar yapılmasını da talep ettiği öne sürüldü.

Metin Güneş'in adı başka dosyalarda da geçiyor

Metin Güneş'in isminin Met-Gün İnşaat soruşturması gibi farklı dosyalarda da yer aldığı belirtiliyor. Ercan Yıldız'ın ifadesinde adı geçen şirketlerden birinin bu olduğu ve ifadelerde Adnan Çebi ile Kalyon isimlerinin de geçtiği hatırlatıldı. Bu durum, aynı isimlerin farklı bir dosyada tekrar gündeme gelmesiyle dikkat çekti.

"Siyasi şantaj kurgularıyla suçtan kurtulmaya çalışıyorlar"

Metin Güneş ve Güneş ailesinin avukatları ise iddiaları reddediyor. Avukatlar, sanıkların komplo teorileri ve siyasi şantaj kurguları üreterek suçtan kurtulma çabası içinde olduğunu savunuyor. Bu savunma, davanın bir başka yönünü oluşturuyor.

Polisin 99 operasyonel hat tespiti

Dava dosyasında yer alan bilişim polisi tespitleri de tartışmaların merkezinde bulunuyor. İddialara göre Can Tanrıyar'a ait olduğu öne sürülen 99 farklı operasyonel telefon hattı tespit edildi. Can Tanrıyar ise bu iddiaya karşı çıkarak yıllardır kullandığı tek bir hattı olduğunu ifade ediyor.

Yargıya baskı iddiaları ve başsavcı mektubu

Olay, eski Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yazdığı mektupla daha da büyüdü. Mektupta, bazı dosyaların kapatılması için yargı üzerinde baskı kurulduğuna yönelik iddiaların yer aldığı belirtiliyor. Özellikle Metin Güneş’in ortağı hakkındaki bir dosyada beraat kararı verilmesi için hakimlere baskı yapıldığı öne sürülüyor.

Tamar Tanrıyar'a beş ay hapis cezası verildi

Yargılama sürecinde Tamar Tanrıyar, tehdit ve hakaret suçundan beş ay hapis ve adli para cezasına çarptırıldı. Eşi Can Tanrıyar'ın sekiz ay hapis yattığını belirten Tamar Tanrıyar, savunmasında suçlamaların doğru olmadığını söyledi. Aynı zamanda İstanbul'da bu isimlerle ilgili başka soruşturma ve yargılamaların da devam ettiği, bazı sanıklar için 7 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istendiği bilgisi paylaşıldı.

CHP ve İmamoğlu'na yönelik sosyal medya ithamları

Tüm bu hukuki süreçlerin ortasında, sosyal medya üzerinden CHP, Genel Başkan Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik ağır ithamlar dolaşıma sokuldu

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız