weather
21°
Gerçek Haberci Siyaset Selçuk Özdağ’dan TBMM’de nükleer silah çıkışı: "İsrail'in var da bizim niye yok?"

Selçuk Özdağ’dan TBMM’de nükleer silah çıkışı: "İsrail'in var da bizim niye yok?"

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye’nin hava savunma kapasitesine ilişkin verdikleri genel görüşme talebinin reddedilmesi üzerine sert açıklamalarda bulundu. Özdağ, kürsüden yaptığı konuşmada Türkiye’nin güvenliği için nükleer silah sahibi olması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
Okunma Süresi
Selçuk Özdağ’dan TBMM’de nükleer silah çıkışı: "İsrail'in var da bizim niye yok?"

"Amerika Birleşik Devletleri bir kovboy devletidir"

Konuşmasında ABD ve İsrail’in küresel politikalarını eleştiren Özdağ, tarihteki diktatörlüklerin sonuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Değerli arkadaşlar, dünyadan çok firavunlar geldi ve geçti, dünyadan çok 'führer'ler geldi geçti; dünyadan çok diktatörler geldi geçti, onlar da zamanında süperdiler ve onlar bittiler ve konuşulmuyorlar. Şimdi, Amerika Birleşik Devletleri de 'Ben führerim' diyor. 'Ben faşistim' diyor, 'Ben emperyalistim' diyor, 'Ben firavunum' diyor. İsrail'le beraber söylüyor, onlar da 'Süperiz' diyorlar. Bunların da tarih sahnesine geçeceklerini göreceğiz hep beraber. Amerika Birleşik Devletleri bir kovboy devletidir. Amerika Birleşik Devletleri yeni emperyalist değildir, Kızılderililere yaptığından beri emperyalisttir ve Çin'e karşı yapıyor, İsrail'in güvenliği için yapıyor, kendisi için yapıyor."

"İstikbal göklerdedir, nükleer silahlarımız olacak"

Türkiye’nin kendi savunma stratejisini en üst seviyeye taşıması gerektiğini belirten Özdağ, nükleer güç vurgusu yaptığı konuşmasını şöyle tamamladı:

"Peki, biz ne yapacağız? O zaman, biz de güvenliğimizi sağlamak için aynı Atatürk'ün Trablusgarp'ta -yaşadıktan sonra- söylediği gibi 'İstikbal göklerdedir' dediği gibi biz mutlaka göklerimizi güvenilir hâle getireceğiz. Bunun için füzelerimiz olacak, bunun için nükleer enerji santrallerimiz olacak. Hatta ileride 'İsrail'in var da bizim niye yok?' diyebileceğimiz bir güce sahip olup nükleer silahlarımız olacak."

Özdağ’ın bu sözleri Genel Kurul’da yankı uyandırırken, hava savunma kapasitesinin görüşülmesi talebi iktidar bloğu tarafından reddedildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız