weather
21°
Gerçek Haberci Siyaset Yeniden Refah: Ara seçime hayır, erken seçime evet

Yeniden Refah: Ara seçime hayır, erken seçime evet

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, CHP Lideri Özgür Özel'in "ara seçim" çağrısına dair partisinin görüşünü açıkladı; "İktidarı erken seçime zorlamayı daha doğru bir adım olarak görüyoruz" dedi.

2 Dakika
Okunma Süresi
Yeniden Refah: Ara seçime hayır, erken seçime evet

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "ara seçim" çağrısına dair soruyu yanıtlayan Kılıç, "Yeniden Refah Partisinin kanaati net: Ara seçime hayır, erken seçime evet diyoruz" diye konuştu.

Kılıç ara seçime dair şunları söyledi: "Anayasa belli. TBMM'de üye tam sayısının yüzde 5’i boşalırsa, yani 30 milletvekilliği boşalırsa ülkede milletvekili ara seçimine gidilmesi gerekiyor. Şu an için boş sandalye sayısı 8. Dolayısıyla ara seçime gidilebilmesi için 22 milletvekilinin daha istifa etmesi lazım. Bu istifaların da Genel Kurulda oylanıp kabul edilmesi gerekiyor. Ancak bu şartlar altında ara seçime gidilebiliyor. Zorlama olur diye düşünüyoruz. Anayasadan kaynaklanan bu hakkı zorlayarak kullanmanın siyasete bir şey katmayacağını düşünüyoruz. Ara seçim için Türkiye’yi zorlamak yerine, iktidarı erken seçime zorlamayı daha doğru bir adım olarak görüyoruz. Daha stratejik bir siyaset olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’nin bugünkü ekonomik ve sosyal koşulları erken genel seçimi zorunlu kılmaktadır ama zorlamayla gidilecek bir ara seçim, bugün için Türkiye’nin ihtiyacı değildir. Yeniden Refah Partisinin kanaati net: Ara seçime hayır, erken seçime evet diyoruz."
 

“Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalıdır”

ABD ve İsrail'in saldırılarıyla başlayan İran savaşına dair de konuşan Kılıç, "NATO’nun İsrail’i korumak için seferber edilmesine de tüm gücümüzle karşı çıkacağız. Bu süreçte Türkiye işgale karşı koymalıdır, hakem olmalıdır. Türkiye, Kürecik Radar Üssü’nü kapatarak tarafsızlığını korumalıdır. İsrail’le gemi trafiğini durdurmalıdır, petrol vanalarını kısmalıdır, İncirlik Üssü’nü kapatmalıdır" dedi.

Trump ve Netanyahu hakkında suç duyurusu

Kılıç ayrıca "İran’da işlenen sistematik ve zincirleme savaş suçları ile 175 kız çocuğunun ölümüyle sonuçlanan okul katliamı nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump ve savaş kabinesi hakkında, İsrail Başbakanı Netanyahu, soykırım kabinesi ve Filistinli mahkumlar için idam yasasını çıkaran, terör destekçisi İsrail parlamento üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız