Genel seçimde İzmir’den seçilerek TBMM’ye giden CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ile akrabalarının kavgası adli makamlara taşındı.
Milletvekili Yiğit’in kayınçosu Sadık Kaya, polise giderek Yiğit ile birlikte Ablası Meryem Yiğit ve yeğeni Barış Yiğit’ten şikayetçi oldu. Kaya, üç ismin organize bir şekilde kendisini dövdürttüğünü ifade etti.

MOBESE KAYITLARINA YANSIDI
Olay, geçtiğimiz günlerde Balçova’nın en işlek bölgesi Ata Caddesi’nde yaşandı. Balçova Belediyesi’nin karşısında bulunan trafik ışıklarından yanındakilerle birlikte geçmekte olan Kaya, iddialara göre uzun süre CHP Milletvekili Yiğit’in yanında çalışan Hasan Tokgöz’ün saldırısına uğradı. Kaya’ya arkasından yaklaşarak önce iten Tokgöz, daha sonra yumruk vurarak yere düşürdü. Yerden kalkmasına izin vermeden bu kez tekme ile ağzına birkaç kez vuran Kaya’yı olaya şahit olan bazı vatandaşlar uzaklaştırdı. Kaşı açılan, burnundan kan gelen Kaya’ya ilk olarak Balçova Belediyesi’nin sağlık görevlileri müdahale etti.

Kaya’nın yumruklu-tekmeli saldırısı caddeyi izleyen mobese kameralarına da yansıdı. Saniye saniye kaydedilen görüntüler daha emniyet tarafından dosyaya konuldu.

ÇALKAYA İLE GÖRÜŞMEYE GİDERKEN
Olayın, yaşanmasının arka planı da netleşmeye başladı. Emniyet kayıtlarına göre, Kaya yaşananları anlatırken o sırada Balçova Belediyesi’ne Başkan Mehmet Ali Çalkaya ile görüşmeye gittiğini ifade etti. Kaya, ışıklardan karşıya geçerken bir anda saldırı sonrası neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Kaya, şikayet dilekçesinde ve ifadesinde Milletvekili Yiğit, ablası Meryem Yiğit ve yeğeni Barış Yiğit’ten şikayetçi oldu. Kaya, üç ismin dövülmesinin arkasındaki isimler olduğunun altını çizdi.
PİYANGO DAVASI
Olayın arka planında bir başka konu daha ortaya çıktı. Kayıtlara göre Kaya, ifadesinde 2012’yi 2013’e bağlayan yılbaşı gecesi için milli piyango bileti olduğunu belirtti. Bu bilete büyük ikramiyenin çıktığını söyleyen Kaya, CHP’li Yiğit’in oğlu Barış Yiğit’in bileti çaldığını anlattı. Kendi aralarında daha önce böyle bir meselenin olduğunu belirten Kaya, husumetin o dönemlerden bu yana sürdüğünü dile getirdi. Öte yandan, Yiğit Ailesi ile Kaya arasında yaşanan milli piyango şikayetinde savcılığın delil yetersizliği ve kanıt olmadığı gerekçesiyle iki yıl önce ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ kararı verdiği ortaya çıktı.
Kaya’ya belediye önünde tekme-tokat saldıran Hasan Tokgöz ise, “Bana küfür etti. O yüzden vurdum” dedi. İfadeleri alan ve tarafları dinleyen polis, dosyayı işlem yapmak üzere savcılığa sevk etti.
KAYNAK-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ
Yorumlar
Kalan Karakter: