• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. 'Sokak Senin'e coşkulu final 
İZMİR
Yayınlanma: 24 Eylül 2024 - 11:04

'Sokak Senin'e coşkulu final 

İZMİR
24 Eylül 2024 - 11:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
‘Sokak Senin’e coşkulu final 

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Sokak Senin, Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşma ile final yaptı. Çocuklar ve ailelerinin bir arada keyifli vakit geçirdiği Sokak Senin etkinliklerinin birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kaybolmaya yüz tutmuş sokak oyunları kültürünü çocuklarımıza kazandırmak, komşular arasındaki iletişimi güçlendirmek için düzenlediğimiz Sokak Senin etkinliklerine katılan ve çabalarımızı karşılıksız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yaşamı Sokağa Taşıyoruz” sloganıyla geleneksel hale getirdiği “Sokak Senin” etkinliklerini bu yıl Cumhuriyet Mahallesi’nden başlatan Karşıyaka Belediyesi, finali ise Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen buluşma ile yaptı. Yaz boyunca toplam 13 farklı mahallede gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi, yaşıtlarıyla sokakta oynamanın keyfini çıkardı. 

ÖDÜLLÜ ETKİNLİK

Sağlıklı Kentler Birliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlanması’ kategorisinde ödüle layık görülen Sokak Senin’e bu yıl son olarak Latife Hanım Mahallesi 7490 Sokak ev sahipliği yaptı. Etkinlik süresince trafiğe kapatılan sokakta bir araya gelen çocuklar, oyunların ve renkli aktivitelerin tadını çıkardı; aileleri de komşularıyla birlikte eğlenceli saatler geçirme imkanı buldu. Spor aktiviteleri, tohum dikimi, köpük gösterisi, yüz boyama, takı ve geri dönüşüm atölyesi ile geri dönüşüm temalı tiyatro gösterisinin gerçekleştiği etkinlikte en çok ilgiyi geleneksel çocuk oyunları gördü. Özellikle tatil sürecinde bilgisayar ve telefonlardan çocukları uzaklaştırıp arkadaşlık ilişkilerini canlandırmayı da amaçlayan aktiviteler, renkli görüntülere sahne oldu.

SANAL DÜNYA YERİNE SOKAK KÜLTÜRÜ

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Sokak kültürünün yerini sanal dünyada geçirilen zamana bıraktığı günümüz koşullarında ‘Sokak Senin’ etkinlikleri ile hem toplumsal iletişimi güçlendirmeyi hem de çocuklarımızın yaşıtları ile birlikte nitelikli zaman geçirmesini amaçlıyoruz. Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını yeniden canlandırırken, çocukların yanı sıra büyükleri de bir araya getirerek komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Toplam 13 farklı mahallede olmak üzere son olarak Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinlik serimize ilgi gösteren, katılan, çabalarımızı karşılıksız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşamın coşkuyla sokağa taştığı bir Karşıyaka için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Başkan Eşki'den Bornova Arnavutları’na ziyaret
Başkan Eşki'den Bornova Arnavutları’na ziyaret

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım