• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Sokakta ölen evsiz yurttaşa dair valilikten çarpıcı açıklama: 'Huzurevinden kendisi ayrıldı'
İZMİR
Yayınlanma: 15 Aralık 2024 - 14:50

Sokakta ölen evsiz yurttaşa dair valilikten çarpıcı açıklama: 'Huzurevinden kendisi ayrıldı'

İzmir'de 58 yaşındaki evsiz Adnan Kale sokakta ölü bulundu. Kale'nin ölmeden 1 gün önce kendisini cep telefonu ile kaydeden kişiye 'Engelliyim, gidecek yerim yok' demesinin ortaya çıkması üzerine olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Ardından İzmir Valiliği'nden olayla ilgili Kale'nin daha önce huzurevi bakım merkezinden kendi isteğiyle ayrıldığı açıklandı.

İZMİR
15 Aralık 2024 - 14:50
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sokakta ölen evsiz yurttaşa dair valilikten çarpıcı açıklama: 'Huzurevinden kendisi ayrıldı'
İzmir'in Buca ilçesi Güvenli Mahallesi'nde sokakta yaşayan ve bedensel engeli bulunan Adnan Kale sokakta can verdi. Kale'nin hareketsiz yattığını gören yurttaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerce yapılan kontrolde Kale'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Kale'nin cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından morga götürüldü.

'GİDECEK YERİM YOK' DEMİŞ

Kale'nin, ölmeden 1 gün önce kendisini cep telefonu ile kaydeden bir kişiye 'Engelliyim, gidecek yerim yok' dediği öğrenildi. 

İZMİR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İzmir Valiliği, yazılı açıklamada bulundu. Valilik tarafından bazı basın organları ve sosyal medyada ‘Engelliyim gidecek yerim yok, diyen adam ölü bulundu’ başlıklı paylaşım ve haberlere ilişkin yapılan açıklamada, Kale'nin 2018 yılından itibaren huzurevi ve bakım merkezlerine yerleştirildiğini, ancak kendisinin reddetmesi üzerine sokakta kaldığı belirtildi.

VALİLİK: HUZUREVİNDEN KENDİSİ AYRILDI

Yapılan açıklamada, “Bugün bazı basın organları ve sosyal medya platformlarında yer alan ‘Engelliyim gidecek yerim yok, diyen adam ölü bulundu’ haberleri üzerine açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Söz konusu haberlere konu olan 1966 doğumlu Adnan Kale isimli vatandaş, bedensel engelli olup, kısmi engelli sağlık raporu bulunmaktadır. Kale, sosyal ve ekonomik yoksunluk içerisinde ve kısmi olarak bakıma muhtaç olması nedeniyle, 2018 yılından itibaren çeşitli defalar huzurevine yerleştirilmiş, yine Valilik Onayı ile İzmir’de özel bir bakım merkezinde kalırken daha öncekilerde olduğu üzere kendi isteği ile özel bakım merkezinden ayrılmıştır. Adnan Kale hakkında Buca Güven Mahallesinde sokakta yaşamaya başladığı ile ilgili ihbarlar alınması üzerine yeniden takibi yapılmış, sosyal inceleme raporları düzenlenmiştir. Kale, huzurevinde kalmayı reddetmiş; görevli ekiplere, Güven Mahallesi Muhtarı ve kolluk kuvvetlerine huzurevine gitmek istemediğini müteaddit defalar belirtmiştir. 14.12.2024 sabah saatlerinde görevli personelce huzurevine yerleştirilmek üzere tekrar Kale’nin bulunduğu mahalleye gidildiğinde vefat ettiği bilgisi edinilmiştir” denildi. 

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz
Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz
CHP İzmir hukuksuzluğun onuncu gününde de ses yükseltti!
CHP İzmir hukuksuzluğun onuncu gününde de ses yükseltti!
Srebrenitsa Soykırımı Menemen'de unutulmadı
Srebrenitsa Soykırımı Menemen'de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden “Kentsel Dönüşüm Durdu” İddialarına Yalanlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden “Kentsel Dönüşüm Durdu” İddialarına Yalanlama
Son Haberler
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu:...
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”...
CHP'nin
CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bugünkü adresi...
AK Parti'nin en düşük emekli maaşı için düşündüğü rakam kulislerden sızdı!
AK Parti'nin en düşük emekli maaşı için düşündüğü rakam kulislerden sızdı!

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım