SOYER BAŞKAN GÖNÜLLERİ FETHETTİ
SOYER ANNELERİ DE EVLATLARINI DA MUTLU ETTİ
Yayınlanma :
11.05.2020 10:18


ANNELER GÜNÜ’NÜ İZMİR İLİKLERİNE KADAR YAŞADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sokağa çıkma yasağını dikkate alarak Anneler Günü’nde manidar bir kutlamayı gerçekleştirdi. Belediye bünyesinde yeni kurulan Sokak Ekonomisi Şube Müdürlüğü özel günler için yetiştirilen ama salgın nedeniyle Annelere ulaştırılmasında güçlük çekilen 50 bin saksı sardunyayı yerel çiçek üreticilerinden temin etti. Bu dönemde işsiz kalan Müzisyen ve seyyar satıcılarından 10 ekip oluşturdu. Karşıyaka’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer tarafından canlı müzik eşliğinde sabahın ilk saatlerinde Annelere çiçek dağıtılmaya başlandı. Anneler Günü’nde İzmirlilere muhteşem bir gün yaşatan etkinlik Menemen’den Menderes’e, Balçova‘dan Bornova’ya, Karşıyaka’dan Buca’ya, Gaziemir‘den Güzelyalı’ya kadar bütün ilçeleriyle birlikte İzmirli annelerin gönlünü fethetti. Tunç başkanın sosyal belediyecilik vizyonu ile yeni kurulan İBB Sokak Ekonomisi Şube Müdürü Dr. Osman Sirkeci ile İBB Sosyal Projeler Uzmanı Prof.Dr. Kamuran Elbeyoğlu koordinasyonunda gerçekleşen organizasyon merkez ilçelerle sınırlı kalmayarak tüm Roman toplumu ile birlikte Bulgurca ve Sancaklı köylerine kadar uzandı.
SEVGİLİ TUNÇ BAŞKANIMIZ EN ARKADAKİLERLE ELELE
Çiçek yetiştiricilerinin salgın nedeniyle zor günler yaşadığına vurgu yapan Güzel İzmir Çiçek Kooperatifi Kurucu Başkanı Yüksel Ördekoğlu, Belediyenin Anneler kadar çiçek üreticilerini de, seyyar çiçekçileri de sevindirdiğini söyledi. Başkan Yüksel Ördekoğlu, “150 yıllık yerel yönetim tarihinde ve Türkiye’deki 1300 belediyenin arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi. Bazıları ya zaten belediyeler zaman zaman çiçek dağıtıyor diyebilir. Ama bu çok farklı. Salgında ayakta kalmaya çalışan Çiçek üreticilerine de satıcısına da can suyu oldular. En arkadakilerle el ele olan Tunç Başkanımıza, eşi Tunç Soyer’e, etkinliği organize eden Osman ve Kamuran hocalarımıza tüm çiçekçiler adına yürekten teşekkür ediyorum”dedi.
SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
İzmir Şifalı Otlar ve Bitkiler Kooperatifi Kurucu Başkanı ve Emirsultan Mahalle Muhtarı Hüseyin Heptepe “Umutlarını bu özel güne bağlamış olan seyyar çiçek satıcıları sokağa çakma yasağı nedeniyle bunalıma girme noktasına gelmişti. Seyyar sokak esnafları tarafından yövmiye karşılığında belediyenin çiçeklerini dağıtması sosyal belediyeciliğin en güzel örneği oldu. Başkanımıza, bizleri kooperatifçilik konusunda yalnız bırakmayan Neptün Soyer’e ve ekip arkadaşlarına arkadaşlarımın sevgi ve saygılarını sunuyorum” şeklinde konuştu.
PAYLAŞIRSAK TOK OLURUZ
İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Reşat Gülşen, “Eğlence mekanları kapalı, Düğün yapmak yasak. Hayat Roman müzisyenlerimizin evlerine sığmıyor. Bu gerçeği Soyer Başkanımızın görmesi bizi mutlu etti. Canlı müzik eşliğinde hediyelerini alan anneler kadar Müzisyenlerimiz, seyyar çiçekçilerimiz ve çiçek üreticilerimiz mutlu oldu. Paylaşımcılık, komşusu açken tok yatmamak budur. Bu Ramazan ayında buna vesile olanlara teşekkür ediyoruz”dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: