Soyer'e karşı 'Kara Propaganda'ya Haber Sen'den tepki
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’i karalayan yerel gazeteyi, çalışanlara sözlü ve yazılı talimat ile dağıttıran PTT’ye, İzmir Haber Sen’den sert tepki...
Yayınlanma :
27.03.2019 15:20


PTT’DEN KONUTLARA BİRER KAHVEHANE VE BERBERLERE İKİŞER GAZETE!
Gönderilen yazı şu şekilde:
‘Ege Yerel Gündem Gazetesi Dağıtımı’ başlığıyla PTT’ye gönderilen 25/03/2019 tarihli ve 1496 sayılı yazıda şunlar yazıldı: “İzmir Posta İşletme Merkezi’nde kabul edilen 490.000 adet adressiz gazetenin ekli dağıtım şemasında belirtilen adreslerde ilçe ve mahallelerdeki konutlara 1’er adet, kahvehane ve berber dükkanlarına 2’şer adet olmak üzere ivedi dağıtımın sağlanması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmememesini önemle rica ederiz.”
BAŞMÜDÜRLÜKTEN ‘ÇOK ACELE’ TALİMAT!
‘Ege Yerel Gündem Gazetesi Dağıtımı’nın yazısına istinaden PTT Başmüdürlüğü tarafından İlçe Müdürlüklerine ‘çok acele’ olarak gönderilen 26/03/2019 tarihli yazıda şu ifadeler yer aldı: “İZPİM Müdürlüğünce kabul edilen 490.000 adet adressiz gazete gönderisi merkezlerinize sevk edilmiştir. Başmüdürlüğümüz ilgi yazısında belirtilen hususlar ve dağıtım şeması dikkat edilmek üzere gönderilerin dağıtımlarının ivedi sağlanarak, merkezlerinizde söz konusu gönderilerin dağıtımlarının tamamlandığına dair düzenleyeceğiniz tutanakların en geç 28 /03/2019 tarihi mesai bitimine kadar Başmüdürlüğümüze gönderilmesini, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederiz.”
KAMU KURULUŞUN SEÇİMDE TARAF OLMASI YANLIŞ BİR TUTUM
Yaşanan gelişmelerin ardından tartışmalar alevlenirken konu hakkında açıklama yapan Haber Sen İzmir Şube Başkanı Necmi Kopan şunları söyledi:
Çalışanlara direkt dağıltacaksınız denilmiş. Bu sözlü olarak söylenmiş. Seçim yasakları başlamış durumda. Bu gazete Nihat Zeybekci’nin burosürü gibi. Bu yanlış. Çalışanlara baskı yapılıyor. Kamu kuruluşun seçimde taraf olması yanlış bir tutum. Seçim yasakları için genelge gelmesine rağmen bu yapılıyor. Yazılı belge istediğiniz zaman buna yanaşılmadı. Genel Merkezimiz suç duyurusunda bulundu. Dağıtıcı arkadaşlarımız, İzmir’de vatandaşlarla sorun yaşıyor. Vatandaşlar tepki gösteriyor” dedi.
Bu arada PTT gazeteler için 20 kuruş dağıtım bedeli talep ederken, söz konusu adetta gazetenin yaklaşık 170 Bin TL'ye basılacağı öğrenildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: