Sarı-lacivertli kulüpte teknik heyet ve oyuncular arasında yapılan değerlendirmede Başkan Yıldırım'ın, Kartal'ın görevinin garanti olduğunu vurgulayarak takıma moral verdiği öne sürüldü. Basına yansıyan bilgilere göre yönetim, Eyüpspor maçı öncesi bu desteği resmileştirdi.
İddialara göre Aziz Yıldırım, oyuncularla gerçekleştirdiği görüşmede teknik direktöre olan inancını şu sözlerle ifade etti:
“Teknik direktörümüz İsmail Kartal’a sonuna kadar güveniyorum. Onun önderliğinde büyük başarılara imza atacağınızı düşünüyorum. Herkes gider, o kalır.”
8-0'lık galibiyetin ardından telefon trafiği
Bu açıklamanın ardından duygulanan İsmail Kartal'ın kulüp başkanına teşekkür ettiği belirtildi. Fenerbahçe'nin milli ara öncesi Eyüpspor'u 8-0 yenmesinin ardından da Aziz Yıldırım'ın teknik direktörü telefonla arayarak tebrik ettiği kaydedildi.
İsmail Kartal, daha önce Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma maçının ardından istifa kararı almış ancak yönetimin ikna çabaları sonucu görevine devam etmişti. Sarı-lacivertliler, Roma mücadelesinin ardından Süper Lig'de Gaziantep FK ile golsüz berabere kalmış, seriyi Eyüpspor deplasmanındaki farklı skorla tamamlamıştı.