Stres Çarkı Bazı Ülkelerde Yasaklandı
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı eyaletler, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde çocukların dikkatinin dağılmasına yol açtığı gerekçesiyle stres çarkı kullanımı yasaklandı. Uzmanlar, okullarda stres çarkının kullanımının artması nedeniyle yasakladıklarını açıkladı.
Yayınlanma :
04.05.2017 11:27


Stres çarkı kullanımı her gün katlanarak daha fazla yaygınlaşıyor. Ancak uzmanlar çocukların bu oyunları sınıfa sokmaları nedeniyle olumsuzluklar yaşandığını öne sürdü.
Dikkatsizliğe Neden Oluyor
Habertürk'in haberine göre; çocukların derste stress çarkı ile oynamaya devem ettiğini belirten uzmanlar aileleri de dikkatli olmaya çağırdı. Uzmanlar, stres çarkının çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite, ankisiyete ve otizm sorunları yaşayan çocuklarda dönüş hareketinden ötürü kaygıyı azalttığını belirtse de göz alıcı renklerin dikkatleri dağıttığını söylüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: