Suat Gürbüzer Karşıyaka’da Anıldı
Yayınlanma :
29.07.2022 18:17


Anmada konuşan gazeteci, şair, yazar Okan Yüksel Gürbüzer’i daima hatırlayacaklarını vurgulayarak, “Sakın Suat Gürbüzer öldü sanmayalım, o sadece yorgunluk gideriyor ve biz onu yüreğimizin sıcaklığında saklıyoruz. Karşıyaka onun gibi nice değerler yetiştirmiştir ve yetiştirmeye devam edecektir. Bilindiği üzere Türkiye’de ay-yıldızı Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği kulüp, Karşıyaka Spor Kulübü’dür” dedi.
“ÖRNEK İNSANLAR”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da Gürbüzer’i andığı konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka ve ülkemize hem futbolcu olarak hem de asker olarak verdiği hizmetler nedeniyle saygı ve hayranlık duyduğum değerli büyüğümüz Suat Gürbüzer’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Onu ve diğer tüm diğer büyüklerimizi anmak bizim önemli görevlerimizden biri. Karşıyaka’nın büyüklüğünün temsili olan insanlar, bu toprakların yetiştirdiği insanların ne kadar vatansever aynı zamanda sanat yönleriyle, spor yönleriyle örnek insanlar. Onların isimleriyle beraber Karşıyaka hem Türkiye hem de dünya için özel bir yerdir. Diliyorum örnek alınsın ve onların yolundan yürümeyi herkes başarabilsin.”
“GURUR DUYUYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker, Karşıyaka Spor Kulübü’nün bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Efsane 11 numaramızın efsane futbolcularından bunlar hep önemli günler, önemli insanlar. Kurucularımızın, oyuncularımızın hepsi bu ülke için, bayrak için mücadele etmiş insanlar. Kulübün, böyle bir yeşil kırmızılı formanın taraftarı olmak, yöneticisi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
“KARŞIYAKA TÜRKİYE’NİN ÖNCÜ GÜCÜDÜR”
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç ise konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka ve Karşıyaka’nın değerleri iç içe geçmiş bir bütün, o kadar çok önemli isim var ki. Suat Gürbüzer de onlardan biri, benim babam da onun yaşlarındaydı ve o da Kore Gazisi’ydi. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Karşıyaka’nın demokratik, laik, özgürlükçü yapısı Türkiye’ye daima öncü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de annesini bizlere emanet etmiştir. Karşıyaka’nın önemli isimlerini yaşatmak için mücadele edeceğiz, onları gelecek nesillere de anlatacağız.”
1912 Derneği Semih Türetken de Gürbüzer’in önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, “1912 Derneği, dernek başkanım Cem Karagözlü ve dernek üyelerimiz adına Suat Gürbüzer’i saygıyla anıyorum. Yaşım itibariyle Suat Gürbüzer’in sporculuğunu izleyemedim ama çok dinledim. Beyefendi kişiliğini, nezaketini çok iyi bilirim. Kendisi Kaf Sin Kaf’ı bugüne getiren önemli izlerden biriydi. Karşıyaka’yı Karşıyaka yapan, o formayı giydikten sonra çıkarmayan önemli bir değerdi. Kendisini bir kez daha saygıyla anıyorum” diye konuştu.
Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki anmaya Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, Gürbüzer’in yakınları ve Kaf Sin Kaf sevdalıları katıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: