SURİYE’DEN TÜRKİYE’YE 1 MİLYON KİŞİ GÖÇ EDEBİLİR!
Suriye Demokratik Hareketi Başkanı ve Suriye Ulusal Konsey (SUK) Üyesi Abdulkerim Aga, Türkiye’ye göçlerin artacağına işaret ederek, “Halep’teki çatışmalardan sonra bunlar 1 milyona da ulaşabilir.” dedi.
Yayınlanma :
06.02.2016 11:49


Halep’te yaşanan olaylar sonrasında Türkiye’ye göçün artacağına işaret eden Aga, “Şimdi bunlar 1 milyona da ulaşabilir. Onun için uluslararası camianın bir araya gelerek bu katliamı bitirmesi lazım. Rejim, Nubl Zahraa bölgesini birleştirerek insani yardımları, tıbbi yardımları kesmek istiyor. Bu insani yardımlar kesildiğinde başka yardım kalmayacak.” diye konuştu.
Suriye’de 3 güce karşı savaştıklarının altını çizen Aga, batıdan PYD’nin, doğudan IŞİD’in, güneyden de rejim güçlerinin geldiğini kaydetti. Özgür Ordu’nun hepsinin abluka altında kaldığını söyleyen Aga, Suriye ordusunda savaşan 15 bin kişinin olduğunu anlattı. Aga, “Rejim planlarını yok etmek için bazı bölgelerden ordu için asker kaydırmaya çalışıyorlar. İdlip tarafından kaymalar var. Bu yol kesilirse Türkiye’nin özgür ordularının yeme, içme yardımları kesilecek. Sınırda 15-20 bin kişi var. İdlip tarafından 15-20 bin gelen var. Türkiye insani açıdan her türlü insani yardımları yaptı sağ olsun. Suriye insanlarına kucağını açtı, yemeğini verdi.” diye anlattı.
Batı ülkelerine seslendiklerini belirten Aga, en kısa zamanda dramın bitirilmesini istediklerini vurguladı. Aga, “Bu sizin tayin ettiğiniz rejimin bir an önce bitmesi için baskı yapın. Aracı bir devlet kurulsun. Ama maalesef bunlar Suriye’nin rezil olmasını istiyor. Oradan bazı insanları, iş gücü olarak kabul etmeye çalışıyorlar. Bizim her gün insanlarımızın denizde boğulmasının umurlarında değil, bunlar sadece sayı sayıyorlar. Dünyanda olmayan bir dramı devam ettiriyorlar.” dedi.
‘HER TARAFTAN SALDIRIYORLAR’
Suriyeli Türkmenlerin ne yapacağını şaşırdığını kaydeden Aga, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ IŞİD bir taraftan, Rusya bir taraftan.. yani insanlar yemek mi yiyecekler ölümden mi kaçacaklar nasıl yapacaklar. Durum çok vahim. Bizim bu acılarımızı kimse paylaşmıyor. Sadece Türkiye paylaşıyor. Oradan göç etmemeye çalıştı. Orada yerlerinde durmaya kaldı. Suriye’de en çok katliam yapan aslında İran. İran kendi taraftarlarını Suriye’ye katliam yapmaları için gönderdi. Bu şekilde orada katliam yapıyorlar. Suriye’yi yok etmek için dünya alem hepsi bir işbirliği yapıyor.” (yeniyon.tv)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: