Tarihi eser kaçakçılarına operasyon!
Aksaray’da tarihi eser kaçakçılarına yönelik bir operasyon düzenleyen polis, tarihi eser olduğu değerlendirilen 1 adet sandık ve deri üzerine yazılmış 2 adet İncil buldu
Yayınlanma :
29.05.2018 23:00
Şehir merkezine kadar yapılan takibin ardından yeterli delil ve bulgulara ulaşan KOM ekipleri Turizm Caddesi'nde operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda araçta yapılan aramada 1 adet küçük ebatlı deri işlemeli üzerinde tarihi figürler bulunan sandık, 2 adet deri üzerine işlenmiş ve kitap haline getirilmiş üzerinde ve içerisinde çeşitli figürlerle okunmayan eski yazılar bulunan İncil kitabı ve 1 adet deri üzerine işlenmiş kabartı figürleri olan materyal ele geçirildi.
Operasyonda Veysel Ö. ve Hasan A. isimli şahıslar hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten tahkikat başlatılarak her iki şahıs da gözaltına alındı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: