Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasında stajyer olarak çalışan lise öğrencisi kız çocuklarının tacize uğradığının ortaya çıkması sonrası 4 kişi için daha gözaltı kararı verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Türkiye Büyük Millet Meclisinde stajyer olarak çalışan mağdure D.K.'nın Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne müracaatı ile Mecliste stajyer olarak çalıştığı dönemlerde Meclis lokantasında çalışan şüpheli H.İ.G.’'nin kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiası üzerine Başsavcılığımızca açılan soruşturmada;
Mağdure D.K.'nın Çocuk İzlem Merkezinde beyanı alınmış, kendisine cinsel tacizde bulunan şüpheli H.İ.G. 11/11/2025 tarihinde tutuklanmıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliğinden gönderilen idari soruşturma evrakı incelenerek soruşturma derinleştirilmiş, mağdure D.K.'nın ifadesinde geçen ve idari soruşturma evrakında benzer olaylar mağduru olduğu anlaşılan diğer üç mağdurenin 12/12/2025 tarihinde Çocuk İzlem Merkezinde beyanları alınmış, mağdurelere cinsel tacizde bulunan diğer dört şüphelinin de gözaltına alınarak kollukça savunmalarının alınıp mevcutlu olarak hazır edilmeleri istenmiştir.
Soruşturma tüm yönleri ile titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Yorumlar
Kalan Karakter: