TGS İzmir: "Mesleğimizi Geleceği Belirsiz"
Panelde Türkiye’de otosansürün artık olağan bir hale geldiğine vurgu yapan ve mesleğin geleceğinin belirsiz olduğunu ifade eden Tatlıbal, “Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın rakamlarına göre 157 meslektaşımız cezaevinde bulunuyor.
Yayınlanma :
18.04.2017 11:01


Yüzlerce meslektaşımız ise son üç yıldır işlerini bir şekilde kaybetti. Üzülerek söylemek durumundayız ki otosansür, artık Türkiye’deki gazetecilerin hayatlarının bir parçası haline gelmiş durumdadır. Ahmet Şık’ın deyimiyle ‘dokunanın yandığı’ bir iklimde arkadaşlarımız mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de gazetecilik mesleğinin geleceği ne yazık ki belirsiz. Ben genç arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla bu mesleği seçmelerini tavsiye edemiyorum” dedi.
İsveç Araştırmacı Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Terje Carlsson’un moderatörlüğünde düzenlenen panelde Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri Burcu Karakaş, Ali Ergin Demirhan ve Ceyda Ulukaya da Türkiye’de basın özgürlüğü ve otosansür sorunlarını kendi deneyimleriyle anlattılar.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: