TOKİ'den Yatırımcılara Bayram Fırsatları
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) yatırımcılara Ağustos ayında fırsatlar sunmaya devam ediyor. Düşük peşinat ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla ev ya da iş yeri almak isteyenler, uygun fiyatlarla açılışı yapılan açık artırmalara katılarak kazanıyor.
Yayınlanma :
07.08.2017 12:32


15 Ağustos’ta 79 bin liraya konut, 35 bin liraya iş yeri
İş yeri ve konut müzayedesi, 15 Ağustos 2017 Salı günü, saat 13:30'da, TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkezi ile İstanbul Şişli Radisson Blu Hotel'de düzenlenecek. Konutların fiyatı 79 bin lira, iş yerlerinin fiyatı ise 35 bin liradan başlayacak.
Adıyaman, Aksaray, Bolu, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kocaeli, Rize, Sakarya, Sivas, Yozgat ve Zonguldak’taki 142 iş yeri; yüzde 25 peşin, 120 ay vade seçeneğiyle alınabilecek.
Adana, Afyon, Çorum, Gaziantep, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Sivas ve Trabzon’da alıcıya sunulan konutlar ise %12’den başlayan peşinatlar ve 180 aya varan vadelerle açık artırmada olacak.
120 ay taksitle AVM satışı
Rize ve Karaman’da bulunan iki AVM, %25 peşin 120 ay taksitle satılıyor.
Rize Merkez Hamamderesi’nde 759 konutun bulunduğu kentsel dönüşüm alanında, 23 bölümden oluşan ve 4.800 m2 kapalı alanı bulunan AVM 14.815.000 TL muhammen bedelle; Karaman Doğukışla Vadisi 1. Etap’ta 416 konutun bulunduğu kentsel dönüşüm alanında 33 bağımsız bölümlü ve 4.688 m2 kapalı alana sahip AVM ise toplamda 8.366.000 TL muhammen bedelle satışa sunuldu.
Rize’de bulunan AVM’ye toplu teklif alınacak. Karaman’da bulunan AVM için 33 bağımsız bölüme ayrı ayrı veya toplu teklif verilebilecek.
24 Ağustos’ta Uşak’taki dükkanlar satılıyor
Uşak’ta 397 adet dükkan 24 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 10:00’da Ramada Hotel-Uşak’ta satılacak. Muhammen bedeli 77 bin liradan başlayan dükkanlar %25 peşin, 120 ay vade ile açık artırmada olacak.
Uşak Merkez kentsel yenileme projesi kapsamında 1. ve 2. etapta 1051 konut ve 923 dükkan yer alıyor. Proje, hak sahipleri ile belediye ve TOKİ’nin yaptığı çalışma sayesinde Uşak’ın yeni yaşam merkezi konumunda; kentsel yenileme projesi kapsamında örnek nitelikli proje olarak hayata geçirildi. Uşak Belediyesi, Uşak Defterdarlığı ve kamu kuruluşlarının bir kısmı da proje alanında yer alacak.
55 arsa 228 milyon liraya satıldı
Bayram öncesi konut, iş yeri ve imarlı arsa satışlarına hız veren TOKİ, uyguladığı açık artırma yöntemiyle hem kendi kazandı, hem de vatandaşa kazandırdı.
Vatandaş, düşük faiz ve uzun vadeler ile gayrimenkul sahibi olurken; yatırımcıları yarıştıran arsa müzayedeleri ile değerleme raporlarının üzerinde kısa sürede yapılan satışlar devlete kazandırdı.
Ağustos ayında düzenlenen TOKİ arsa müzayedesinde 55 arsa 228 milyon 252 bin TL'ye satıldı.
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu KDV’den muaf arsalara ilgi büyüktü. İzmir arsalarının tamamına yakını satılırken; en yüksek bedelli arsa 78 milyon liradan satıldı. 135.750 m2 toplu iş yeri, ticaret, ibadet, belediye hizmet, akaryakıt istasyonu, park, askeri, yol ve otopark alanı niteliğindeki imarlı arsa İzmir Bornova Doğanlar’da yer alıyordu.
Toki müzayedeleri ile ilgili bilgi, internet katılımı, satış listesine turyap.com.tr adresinden ve 444 27 80 numarasından ulaşılabiliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: