Türkiye genelinde sosyal konut projesi çerçevesinde gerçekleştirilen kura çekimleri devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen projede, ilk kura 29 Aralık tarihinde yapılmış, bugüne dek Erzincan'da düzenlenen törenle birlikte 23 farklı ilde çekilişler tamamlanmıştı.
Noter gözetiminde gerçekleştirilen kura çekimlerinde Adıyaman, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Mardin, Ağrı, Batman, Iğdır, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan, Antalya, Bingöl, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize, Erzurum, Malatya ve Erzincan'da toplam 75 bin 356 sosyal konutun hak sahiplerinin isimleri belirlenmiş oldu.
Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 19-25 Ocak haftası boyunca devam edecek çekiliş programını duyurarak umut dolu mesajlar verdi. Kurum, "Yuva demek, umut demek, gelecek demek. Bu hafta 9 şehrimizde daha kura heyecanını yaşayacağız. Yüzyılın Konut Projesi'nde bu hafta toplam 45 bin 909 konutumuzun daha hak sahiplerini belirleyecek, mutluluğa ortak olacağız" ifadelerini kullandı.
Kura takvimine göre, 20 Ocak Pazartesi günü Şanlıurfa'da 13 bin 790 konut için çekiliş yapılacak.
Ardından 21 Ocak Çarşamba Trabzon'da 3 bin 734, Tokat'ta ise 3 bin 392 konutun hak sahipleri belirlenecek.
22 Ocak Perşembe günü Amasya'da 2 bin 601 konutun sahipleri tespit edilirken,
23 Ocak Cuma günü Manisa'da 7 bin 459, Kastamonu'da 2 bin 380 ve Sivas'ta 3 bin 904 ev için kura çekilişi düzenlenecek.
Haftanın sonuna yaklaşılırken, 24 Ocak Cumartesi günü Aydın'da 6 bin 973, 25 Ocak Pazar ise Giresun'da 1.676 konut için hak sahipleri açıklanacak.
Bu hafta sonunda 45 bin 909 yeni hak sahibi aile sosyal konuta kavuşacak ve böylece çekilişi tamamlanan il sayısı 32'ye ulaşmış olacak. Proje başladığından bu yana toplamda 121 bin 265 sosyal konutun yeni sahipleri belirlenecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: