ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Trump konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Bu benim için büyük bir onur. Bugün bütün bölgedeki insanların uzun zamandır beklediği gün. Geçtiğimiz ay boyunca bu konuşuldu. Kimse bunun olacağına inanmadı bile. Rehineler bırakıldı. Cansız bedenlerine ulaştık bazıların. çok basit bir şey söylüyoruz. Ortadoğu'da barış diyoruz. Gazze'deki savaşı hep beraber bitirdik.
Tıbbi ekipman da sağladık. Bu odadaki herkes katkı sağladık. Herkes çok sevgiyle yaptı işini. Annelerini babalarını görmediler. Çok uzun sürdü bu hasret. Çok ufak tünele sıkışmışlardı. Şuan gördüğümüz manzara çok güzel. Yeniden inşa süreci başlıyor. Bu en kolay kısmı olacak. İnşaat konusunda en iyisiyiz. Arap ve Müslüman ülkelere teşekkürlerimi sunuyorum.
Sisi'ye çok teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir iş çıkardı. Barış anlaşmasında payları çok büyük. Devlet başkanına ve bize destek sağlayan 6 savaş uçağına da çok teşekkür ediyoruz. Dünyanın en güçlü ordusuyuz. Bizden o uçakları almak için çok para ödedi. Bize eskort olarak verdi o uçakları. Katar emirine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Uzun zamandır dostuz. Herkes kendisine çok saydı duyar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Çok çetin adam. Seninle ne zaman sorunları olsa beni arıyorlar. Ve işin sonunda olay tatlıya bağlanıyor. Başında beri çok iyi ilişkimiz var. Eşine selam söyle, güzel eşine. Her zaman yanımda kendisi.
SİSİ: BARIŞI SAĞLAMAYI GAZZE SAVAŞININ TAMAMEN SONLAMASINI BEKLİYORUZ
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi, Gazze Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Sisi konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bütün dünyada barışı sağlamaya çalışıyoruz. Trump'ı takdim ediyorum size. Buradaki trajik savaşı sonlandırmak için sunduğunuz barış planına teşekkür ediyoruz. ABD'deki, Katar'daki, Türkiye'deki ortaklarımıza da teşekkür ediyoruz. Hem desteğimizi hem sevgimizi göstermek istiyoruz. Burada iki devletli çözümü gerçekleştirmek için ki burada barışı sağlamak için tek yoldur.
Savaş safhasını kapatıp yeni barış dönemi açmak istiyoruz. Liderliğinize güveniyoruz. Barışı sağlamayı Gazze savaşının tamamen sonlamasını bekliyoruz. Efendiler, bugün birlikte birlikte buluştuğumuz Mısır zirvesinde 19 Nisan 1977'de yaptığımız gibi şuanda kararlı adımlarla ilerliyoruz.
Kudüs'e tarihi ziyaret de gerçekleştirildi. Bölgede barış ve huzuru sağlamaya çalışıyoruz. Başka bir çözümümüzün olmadığını görüyoruz. Adil ve eşit haklar tanımalıyız. Bu iki ulus sürekli egemenlik haklarını korumaya çalıştı. Filistin'in bir istisna olmadığını da kendi kaderini tayin etme hakkına sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. İsrail ile yan yana barış içeresinde yaşayabilecekler. İsrail halkına seslenmek istiyorum. Tarihi anı barışçıl şekilde bir arada olmaya çevirelim. Bütün bölge için kalıcı barış sağlayalım. Burada inanılmaz rahatlama yaşıyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: