Tüccar ve sanayiciler Soyer’le buluştu: “Bugünün siyasi meselesi ile değil geleceğin çözümleri arzusundayız”
Tüccar ve sanayicilerle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz bugünün siyasi meseleleri ile değil geleceğin siyasi çözümleriyle ilgili kongre arzusundayız” dedi.
Yayınlanma :
23.08.2022 18:15


“Sorular sizi sınırlandırmasın”
Yaklaşık 71 katılımcı ile ilk ön buluşma toplantısının gerçekleştirildiğini paylaşan Soyer, “7 bölgeden 23 katılımcımız söz aldı. 17 ilden Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Hatay, İstanbul İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Trabzon, Van ve Zonguldak’tan katılımcılarımız vardı. Başta da ifade ettiğimiz gibi sizlerin taktirine sunduğumuz 12 soru asla sizleri sınırlayıcı nitelik taşımamalıdır. Bunlar sadece örnek olarak çıkarttığımız sorulardır. Sizlerin de dediği gibi başka konularda da sorular cevaplanabilir. Kısaca bu sorular sizleri sınırlamasın. Tam tersine sadece ufuk, zihin açıcı bir çalışma olsun. Siz hangi soruları cevaplamak istiyorsanız, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak hangi konuyla ilgili çalışıyorsanız onun başımızın üzerinde yeri var” ifadelerini kullandı.
“Gelecekte Türkiye’yi yönetenlere ilham olma arzusundayız”
Soyer, sorunları çözmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, “Biz en başta da söylediğim gibi bugünün siyasal ikliminde çalışıyoruz; ama bu gelecek siyasal iklimi şekillendirsin arzusu için. Sonuçta biz siyasetçilere gelecekte Türkiye’yi yönetecek olanların ilham alacağı bir kaynak yaratma arzusundayız. Biz bugünün siyasi meseleleri ile değil geleceğin siyasi çözümleriyle ilgili kongre arzusundayız. Özetle bugün itibariyle başlattığımız bu süreçte sizlerden ricamız 15 Eylül’e kadar dilediğiniz içeriklerle hazırlık yapıp yazılı olarak bize ulaştırmanız. Bu süreç içerisinde bazı istatistik analiz değerlendirmelerine ihtiyaç duyarsanız onları da bize iletin. Bu konuyu da çözmek için elimizden geleni yapmaya hazırız” açıklamasını yaptı.
“Bu umudu taşımak çok kıymetli”
Son olarak toplantıların tarihselliğine dikkat çeken Soyer, “Bu masanın çevresinde üstlendiğimiz sorumluluğun tarihsel olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Bu İzmir’in, bizlerin ve Türkiye’nin her yerinden katılan dostlarımızın tarihsel bir sorumluluğudur. O nedenle gereken hassasiyeti ve titizlik göstermenizi sizlerden istirham ediyorum. Gelecek kuşaklara ışık tutmak onların geleceğini aydınlatmak bizlerin elinde. Bizleri sınırlayan hiçbir şey yok. Dolayısıyla yeter ki sizler bu sorumluluğu paylaşın, bizim önümüzde engel yok. Bu umudu taşıyor olmak son derece kıymetli” görüşünü aktardı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: