Tüm İzmirlileri Meydanlara Davet Ediyorum
İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi hakkında açıklamalarda bulundu.
Yayınlanma :
02.08.2016 18:19


Gruşçu'nun Açıklamalarından satırbaşları şöyle:
Tüm Hemşehrilerimizin Bu mitingde Yer Alması Gerekiyor
Parlamenter demokrasimize yönelik gerçekleştirilen darbe girişiminde cuntacı gruba karşı siyaset kurumu ve milletimiz gereken tavrı ve kararlılığı göstermiştir. Halkımız, darbeye karşı direnme hakkının en güzel örneğini göstermiştir. Darbe girişiminden bu yana geçen süre içinde milletimiz birlik ve beraberlik içinde meydanları boş bırakmamıştır. Bu, cuntacılara ve darbecilere en güzel cevap olmuştur. Şimdi ise, kitlesel bir hareket olan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitinglerine destek verme zamanıdır. Bu nedenle hangi görüşte olursa olsun demokratik kitle örgütlerinin ve tüm hemşehrilerimizin bu mitingde yerini alması gerekiyor.
Bu Bir Türkiye Meselesidir
Türkiye, demokrasisiyle güçlenen ve her türlü zorluğa karşı büyüme sınırlarını zorlamaya devam edecek bir ülkedir. Bunu başarabilmek de ülkemizin demokratik yapısını güçlendirmesiyle mümkün olabilecektir. Artık bir araya gelme, birlik olma zamanıdır. Bu senin nöbetin şu senin mitingin deme lüksüne sahip değiliz. Çünkü bu bir Türkiye meselesidir. Mustafa Kemal’in Anadolu’daki kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi hangi inanç, mezhep, etnik köken ve görüşte olursa olsun bir araya gelecek ve birbirimize sarılacağız. Yaşadığımız sosyal ve psikolojik karanlığı el birliğiyle ortadan kaldıracağız.
Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını Meydanlara Davet Ediyorum
Şimdi birlik olarak sadece darbe girişimi değil, dış mihrakların oyunlarıyla ülkemizde yaşanan musibetlerin, üretmemize ve ülkemiz için oluşturacağımız katma değerin önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Meydanlardaki tüm bu buluşmalar tüm hain planlara ve güçlüklere karşı ayağa kalkıp yeniden hizmet etmek ve başarmak idealiyle azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizin göstergesidir. Biz, İzmir Kent Konseyi olarak katılımcı demokrasiye inanıyor ve geleceğin tam demokraside olduğu inancını taşıyoruz. O nedenle, İzmir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini, sendikaları, gönüllü kuruluşları, muhtarlarımızı ve tüm İzmirlileri cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak üzere meydanlara davet ediyorum. 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde buluşmayı ümit ediyorum.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: