CHP İzmir Tuncay Özkan İzmir belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde pek çok adayın yeterince değerlendirilmediğine dikkat çekti.
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin İzmir belediye başkan adaylarının belirlenme sürecini değerlendiren Özkan, adayların birçoğunun yeterince tartışılmadan belirlendiğini dile getirdi.
‘SİYASETTE KOLTUKLAR DAĞITILMAZ”
Özkan; liyakat ve yeterlilik ilkelerinin önemine vurgu yaparak; “Siyasette koltuklar dağıtılmaz. Görev ancak yerine getirebilecek olana verilir. Ehil olmayana verilen her iş sakattır. Türkiye bu dertten çekmektedir. Yanlış başlayan her şey, yanlış sonuçlanır. Felsefenin altın kuralıdır. Siyaset meydanını beş taş oynama yeri görmek, hele Türkiye gibi karşı devrimci bir dönem yaşayan ülkelerde büyük sorunlara neden olur. Toplumsal muhalefete zarar verir. Yarı gerçekler yalandan daha tehlikelidir. Çünkü: İnsan en kolay kendini kandırır. Sentez olmak için yola çıkıp bileşik bir hataya dönüşmek. Siyasi körlük değilse, yıkıcılıktır. Adaleti bitiren anlayış budur. Üzerine daha sonra çok konuşacağız. Bunlar benim naçizane güncel siyasete dair görüşlerim” şeklinde paylaşım yaptı.
‘BAZI ARKADAŞLARIMIZIN YANLIŞ İLÇELERE KONULDUĞUNU GÖRDÜM”
Özkan paylaşımında İzmir belediye başkan adaylarının bazıların yanlış değerlendirildiğini de belirterek; “Bu bağlamda; İzmir milletvekili olarak belediye başkan adaylarımızın belirlemesinde İzmir’imizin ihtiyaçlarına yanıt verecek pek çok ismin yeterince tartışılıp, değerlendirilmediği, mafyaya ve iktidar zulmüne karşı canlarını ortaya koyarak hizmet üreten görevdeki bazı arkadaşımızın da yanlış değerlendirildiği kanaatindeyim. Bazı arkadaşlarımızın da yanlış ilçelere konulduğunu gördüm. İlk MYK ve Parti Meclisi toplantımızda, değerli yöneticilerimizin halkımızın ve örgütlerimizin sesine kulak vererek bazı kararlarını gözden geçirip, hataları gidereceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Gelenin gelemediği, gidenin gidemediği bir siyasi eşikte yığılıp kaldık. Kurumsal yapıları sarsan bir dönemdeyiz.
— Tuncay ÖZKAN (@ATuncayOzkan) January 31, 2024
Liderlik bu yığılmaya düzen getirmektir.
Değerli olanı değersizleştiren, tecrübe ve birikimi, bilgiyi taşıyamayan lümpenlik, siyasetin zehridir.
Haz ve hırslarına…
Yorumlar
Kalan Karakter: