TÜPRAŞ işçileri TİS’teki Dayatmalara Karşı İş Bıraktı
İzmir'de Petrol-İş üyesi TÜPRAŞ işçileri, TİS'teki dayatmalara karşı dört rafineride iş bıraktı.
Yayınlanma :
13.04.2017 13:01


TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde gündüz vardiyasına gelen işçiler içeri girmeyerek kapı önünde toplandı. Diğer vardiyalardaki işçiler de eyleme katıldı.
Petrol-İş Sendikası’nın 18 Nisan’da yapılacak arabulucu görüşmesi öncesi yaptığı iş bırakma eylemi ile ilgili kapı önünde açıklama yapan Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Menderes Akdağ, sözleşme süresi ile birlikte, sözleşmedeki 23, 24, 25, 31 ve 35. maddelerin kesinlikle değiştirilmesini istemediklerini vurguladı.
Star’daki sendikasızlaştırma operasyonuna değinen Akdağ, patronun, PETKİM’e geçişini yaptığı işçilerin yerine alacak işçi bulamadığını söyledi.
“TÜPRAŞ işçisi yetişmiş eleman. 10 bin lira teklif ediyorlar bizim işçi arkadaşlara ama bir yıllık bireysel sözleşme ile birlikte. Sendikasızlığı kabul etmiyor arkadaşlarımız. Oradaki sendikasızlaştırma, hem PETKİM’de hem de 4 TÜPRAŞ’ta bizim canımızı yakar” dedi.
Petkim'de Mal Birikmesi Sorun Yaratıyor
PETKİM’de dışarıya mal çıkmamasından kaynaklı olarak birikim yaşandığını belirten Akdağ, “PETKİM’de bir fabrikayı, plastik işletmelerini durdurdular” dedi.
TÜPRAŞ’taki süreci de TİS sonuna kadar bu şekilde götüreceklerini belirten Akdağ, “Daha bizim taleplerimiz var, taslağa hep birlikte yazdığımız. Sıra onlara geldiğinde onlar için de mücadele edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: