Türkiye'de Son 5 Yılın En Fazla Konut Satışı Gerçekleşti
Bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları %7,3 artış gösterdi.
Yayınlanma :
28.04.2017 16:34


Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Pronote Gayrimenkul Danışmanlık’ın Kurucu Ortağı Emir Sezgin, 2017 Mart sonu itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtiyor. Sezgin, Mart ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre %7,3 artış göstererek, 325 bin 780 adede ulaştığı üzerinde duruyor.
Konut Satışlarında Lider İlk 5 İl; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa.
2017 Mart sonu itibariyle en fazla konut satışının gerçekleştiği ilk 5 ilin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da olduğunu belirten Emir Sezgin, bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da sırasıyla; %1, %14, %4 ve %4 artış yaşandığına dikkat çekiyor, Antalya’da ise konut satışlarında ilgili döneme kıyasla değişiklik yaşanmadığını kaydediyor. Sezgin, bir önceki yılın aynı dönemine göre sıralamanın değişmediğine dikkat çekiyor.
Satılan Her 2 Konuttan 1’i İlk Satış
2017 Mart sonu itibariyle Türkiye genelinde satılan 325 bin 780 adet konutun %45’ini, konutun ilk defa satılması anlamına gelen ‘‘ilk satışlar’’ oluşturuyor. Bu oran da yaklaşık her 2 konuttan 1’ine denk geliyor. Yatırımcının yeni konuta olan talebinde artış olduğunu söyleyebiliriz.
Yabancıya Satışlarda Iraklılar Yine Zirvede
Türkiye genelinde yabancılara yapılan konut satışları incelendiğinde, 2017 Mart sonu itibariyle toplam 4.316 adet konutun yabancılara satıldığını görüyoruz. Yabancılara yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %8 azalış göstermiştir. En fazla konut satılan alan yatırımcıların başında ise Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşları geliyor. Yabancılara yapılan toplam satışlar içerisindeki Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşlarının payı sırasıyla; %20, %10 ve %9 şeklinde.
Yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği ilk 3 il ise sırasıyla; İstanbul, Antalya ve Bursa olarak karşımıza çıkıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: