Türkiye'deki mutsuzların rakamı açıklandı
Türkiye’de mutluluk oranı 2018’de yüzde 53.4’e düştü...
Yayınlanma :
22.02.2019 11:04


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2018’de mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 11.1’den yüzde 12.1’e yükselirken, 2017 yılında erkeklerde yüzde 53.6 olan mutluluk oranı 2018’de yüzde 49.6'ya, kadınlarda da yüzde 62.4'ten yüzde 57'ye düştü.
EN MUTLU KUSUM 65 YAŞ VE ÜZERİ
TÜİK’e göre yaş gruplarına göre mutluluk düzeyi incelendiğinde 65 ve üzeri yaş grubu, 2017 yılında yüzde 66.1, 2018 yılında da yüzde 61.2 ile en yüksek mutluluk oranının görüldüğü yaş grubu oldu. En düşük mutluluk oranı ise 2017 yılında yüzde 53.1, 2018 yılında da yüzde 47.8 ile 45-54 yaş grubunda görüldü.
Evli bireylerin 2018’de evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü ve mutlu olduğunu söyleyen evli bireylerin oranı, 2018 yılında yüzde 56.3 olurken, evli olmayanlarda bu oran yüzde 46.7 oldu. Evli olanların mutluluk düzeyi cinsiyete göre incelendiğinde ise evli erkeklerin yüzde 51.6'sının, evli kadınların da yüzde 60.7'sinin mutlu olduğu gözlemlendi.
EN MUTLU OLANLAR OKUL BİTİRMEYENLER
Eğitim durumuna göre mutluluk düzeyi incelendiğinde en yüksek mutluluk oranı, yüzde 59 ile bir okul bitirmeyenlerde görüldü. Bunu sırasıyla yüzde 53.9 ile yükseköğretim mezunu, yüzde 52.6 ile ilköğretim veya ortaokul mezunu, yüzde 52.3 ile ilkokul mezunu ve yüzde 51.3 ile lise ve dengi okul mezunu bireyler takip etti.
Kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini söyleyen birey oranı yüzde 74.2 olurken bunu sırasıyla yüzde 12.9 ile çocuklar, yüzde 3.6 ile eş, yüzde 3.3 ile kendisi yüzde 2.7 ile anne/baba ve yüzde 1.8 ile torunlar izledi.
Kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini belirten bireylerin oranı yüzde 69 oldu ve bunu sırasıyla yüzde 15.5 ile sevgi, yüzde 8.8 ile başarı, yüzde 4.2 ile para ve yüzde 2.2 ile iş takip etti.
En yüksek memnuniyet oranı, 2018 yılında yüzde 75.2 ile asayiş hizmetlerinde olurken bunu sırasıyla yüzde 74.8 ile ulaştırma, yüzde 70.4 ile sağlık, yüzde 63.1 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, yüzde 56.7 ile eğitim ve yüzde 56.3 ile adli hizmetlerden memnuniyet izledi.
Kendi geleceklerinden umutlu olduğunu söyleyen bireylerin oranı, 2018 yılında yüzde 72.1 oldu. Kendi geleceklerinden umutlu olan erkeklerin oranı yüzde 71.1 iken kadınlarda bu oran yüzde 73 oldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: