"Türkiye tekstilde dünyada iyi yerlerde"
Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Başkanı Vehbi Canpolat, Türkiye'nin tekstilde iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, "Değişen tedarik taleplerine rağmen gerçekten en hızlı, günün modasını ve istenen adetlerde verecek ülke gerek coğrafi konumu gerek altyapısıyla Türkiye'dir." dedi.
Yayınlanma :
19.05.2019 02:00


Canpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekstil sektöründe Türkiye'nin çağa uygun adımlar attığını ve sektörde marka haline geldiğini söyledi.
Dünyada tekstil ürünlerine olan talebin şeklinin değiştiğini aktaran, Canpolat, konuştu:
"Türkiye tekstilde dünyada iyi yerlerde. Gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum. Bunun sebebi şu, dünya artık alım şekillerini değiştirdi. Global firmalar bir yıl öncesinden sipariş vererek çok daha büyük adetlerde, çok daha önceden ürünlerini tedarik ederlerdi, dünyada bu tedarik şekli değişti. Birincisi hızlı isteniyor, ikincisi küçük adetlerde isteniyor, üçüncüsü daha çok moda isteniyor. Değişen tedarik taleplerine rağmen gerçekten en hızlı, günün modasını ve istenen adetlerde verecek ülke, gerek coğrafi konumu gerek altyapısıyla Türkiye'dir. Gelecek yıl da bu böyle olacaktır."
Türkiye'nin dünya markalarıyla çalıştığını ancak aynı zamanda da bu alanda markalaştığını anlatan Canpolat, "600 fabrikayla Avrupa'da en büyük, dünyada da 3'üncü sırada olan tekstil terbiye sektörünün gücü bunda çok etkili. Biz bugün dünya markalarına çalışıyoruz. Bir yandan da kendi markalarımız dünya markası olma yolunda ciddi bir şekilde mesafe katediyor." diye konuştu.
Canpolat, son dönemdeki kanuni düzenlemelerin tekstil sektörünün gelişmesine önemli katkı sağladığını ifade etti.
Alınan doğru kararların tekstilde markalaşmayı da tetiklediğini ifade eden Canpolat, "Ne kadar çok Türk markası dünya markası olma yolunda ilerlerse Türkiye'nin o zaman üretimi de artacaktır. Bugün hangi markamıza bakarsanız yüzde 90'ının Türkiye'de üretim yaparak dünyaya sattığını göreceksiniz." dedi.
- "Tekstilde kafa yapısı değişti"
Canpolat, Türk tekstilinin ve markalarının daha iyi yerlerde olacağının altını çizerek, şunları söyledi:
"Tekstilde kafa yapısı da değişti. Algımız değişti markalaşmayı öğrendik, üretmeyi öğrendik. Eskiden bir mağazaya gittiğinizde başka yerde şubemiz yoktur yazısıyla gurur duyardık. Bugün yüzlerce yarın binlerce mağazamız olan markalar oluşuyor. Kafa yapısının değişmesi bile devrim niteliğinde. Geleceğe özellikle tekstil alanında umutla bakıyorum, çok daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: