• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Uğur Mumcu katledilişinin 32. yılında Bornova'da anıldı
İZMİR
Yayınlanma: 25 Ocak 2025 - 09:05

Uğur Mumcu katledilişinin 32. yılında Bornova'da anıldı

Araştırmacı, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 32. yılında Bornova’da İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı yapmış, 26. ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in konuşmacı olduğu etkinlikle anıldı. Atilla Sertel, Mumcu’nun cesaretini, öngörüsünü ve adalet mücadelesini vurgularken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, onun aydınlanma mücadelesinin yol gösterici olduğunu ifade etti. Duygu dolu bir anma etkinliğinde Mumcu’nun fikirlerinin unutul

İZMİR
25 Ocak 2025 - 09:05
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uğur Mumcu katledilişinin 32. yılında Bornova’da anıldı

Bornova Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bornova Şubesi tarafından Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde düzenlediği anlamlı etkinlik yoğun ilgi gördü. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçısı Hakan Taner Yıldırım’ın “Sesleniş” şiirini seslendirdiği etkinlikte, Ela Ağır, Merve Plan ve Sertaç Ada, Gökay Kaçanoğlu ile Hakan Kılıç’ın gitar ve keman eşliğinde söyledikleri şarkılar duygu dolu anlar yaşattı. Uğur Mumcu’nun resminin bulunduğu köşeye kırmızı karanfiller bırakılarak, Mumcu’nun aydınlanma mücadelesine duyulan özlem ifade edildi.

 

Atilla Sertel: “Uğur Mumcu cesaret ve öngörünün simgesiydi”

 

Etkinlikte konuşan Atilla Sertel, Uğur Mumcu’nun cesur kişiliğine ve aydınlatıcı kalemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Uğur Mumcu yazılarıyla hepimize ışık tutan bir Kuvayı Milliyeciydi. Atatürkçüydü. Devrimciydi. İyi bir aile reisiydi. İki evladıyla eşiyle çok mutlu yaşayan bir insandı. Hukukçuydu, araştırmacı gazeteciydi, sakıncasız ve korkusuz bir kalemdi. Çizgisinde asla korku yoktu. Ne kadar yolsuzluk, haksızlık, hukuksuzluk varsa üzerine giderdi. Gazetecilik okurken onu örnek alır, onun gibi olmak isterdik.

 

Bizim dönemimizden onun gibi cesur gazeteciler çıktı ama günümüze geldikçe azaldık. Uğur Mumcu müthiş bir öngörüye sahipti. Ne yazdıysa, ne söylediyse oldu. Bugün yaşadığımız sıkıntıları bize yıllar önce işaret etmişti. Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinden giden Uğur Mumcu ve diğer aydınlar gibi cesur ve korkusuz olmak gerekiyor. Uğur Mumcu cinayeti diğer cinayetler gibi hâlâ karanlıkta. Aydınlanması için bu iktidarın değişmesi, bizim de cesur ve kararlı olmamız gerekiyor”

 

Başkan Eşki: “Onun mücadelesi bizim yolumuzu aydınlatıyor”

 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Mumcu’nun aydınlanma ve adalet mücadelesinin önemini vurgulayarak, “Uğur Mumcu, aydınlık bir Türkiye mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir. Failleri meçhul bırakılan cinayetlerle toplumumuz sindirilmek istenmiştir. Ancak Uğur Mumcu’nun cesareti, adalet arayışı ve Atatürkçü çizgisi, her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bugün onu anarken, onun savunduğu değerleri yaşatmak için kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Aydınlanma şehitlerimizin ışığı asla sönmeyecek” ifadelerini kullandı.

 

“Mücadele ateşi söndürülemez”

 

Etkinlikte ADD Bornova Şube Başkanı Mübeccel Timaç da konuşma yaparak, Uğur Mumcu ve diğer aydınların mirasının topluma rehber olmaya devam edeceğini vurguladı. Timaç, “Emperyalizm engel gördüğü ulusalcı aydınları, namuslu gazetecileri ve gerçek toplum önderlerini yok etmiş, yolunu temizlemiş, ne yazık ki başarılı da olmuştur. Ancak Şunu bilsinler ki; Vurarak, öldürürek yok edemezler. Uğur Mumcu ve diğer aydınlarımızı  katledenler, onların aydınlık düşünmelerinin halkımızın gönlünde daha gelişip, büyümesine engel olamadılar. Aydınlanma meşalesi sönmeyecek, söndüremeyecekler, söndürmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

“Unutmadık, unutmayacağız”

 

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Cem Arıkan ise konuşmasında, “Onun cesareti, gerçeklere olan bağlılığı ve aydınlık bir Türkiye hayali bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Onu unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

2025/01/441843671737788813.jpg
2025/01/6925984921737788814.jpg
2025/01/17139854701737788812.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ferdi Zeyrek’in ismi Dikili’de yaşayacak
Ferdi Zeyrek’in ismi Dikili’de yaşayacak
Minikler ve öğretmenler, doğayı sanatla keşfetti
Minikler ve öğretmenler, doğayı sanatla keşfetti
İzmir’in çocukları için “ihtiyaç haritası”
İzmir’in çocukları için “ihtiyaç haritası”
İzmir operasyonunda 99 kişiyle tutuklama talebi
İzmir operasyonunda 99 kişiyle tutuklama talebi
Son Haberler
Ferdi Zeyrek’in ismi Dikili’de yaşayacak
Ferdi Zeyrek’in ismi Dikili’de yaşayacak
Minikler ve öğretmenler, doğayı sanatla keşfetti
Minikler ve öğretmenler, doğayı sanatla keşfetti
İzmir’in çocukları için “ihtiyaç haritası”
İzmir’in çocukları için “ihtiyaç haritası”
İzmir operasyonunda 99 kişiyle tutuklama talebi
İzmir operasyonunda 99 kişiyle tutuklama talebi
CHP'li vekil isim isim açıkladı: İşte 3-4 maaş alan o bürokratlar!
CHP'li vekil isim isim açıkladı: İşte 3-4 maaş alan o bürokratlar!
Başkan Tugay: Ne iş yapıyorsak Mumcu’nun cesaretini örnek alalım
Başkan Tugay: Ne iş yapıyorsak Mumcu’nun cesaretini örnek alalım

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım