• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ukrayna, NATO'dan 'acil' olarak istedi
Dünya
Yayınlanma: 03 Aralık 2024 - 21:36

Ukrayna, NATO'dan 'acil' olarak istedi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, NATO'dan ülkesinin enerji tesisleri ve altyapısını koruyabilmesi için "acilen" ilave 19 hava savunma sistemi istedi.

Dünya
03 Aralık 2024 - 21:36
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ukrayna, NATO'dan 'acil' olarak istedi
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Sybiha, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında düzenlenen NATO-Ukrayna Konseyi formatındaki oturum öncesi açıklamalarda bulundu.

Rutte, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas'ın da katılacağını belirttiği toplantıda Ukrayna'ya askeri desteğin artırılması ihtiyacı, ülkedeki enerji altyapısının korunması ve hava savunması yardımları gibi başlıkların ele alınacağını belirtti.

NATO'nun Ukrayna'ya desteğini yineleyen Rutte, "Müttefiklerin sizinle birlikte olduğu konusunda sizi temin etmek istiyorum." dedi.

Rutte, savaşın sürdüğü Ukrayna'da soğuk kış günlerinin de yaşandığına işaret ederek, enerji şebekesi ve altyapısının korunmasına destek olunması gerektiğini vurguladı. Rutte, "Ukrayna'da Rusya'nın kışı silah haline getirmesine izin veremeyiz." diye konuştu.

Ukrayna'nın başta hava savunma sistemleri olmak üzere askeri yardımların artırılması ihtiyacına da değinen Rutte, "Bir gün Ruslarla bir tür görüşmeye karar verdiğinizde bunu güçlü bir pozisyonda yapabileceğinizden emin olmak için çok daha fazlasının yapılması gerekiyor. Bu akşam bunu konuşacağız." ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ KARARLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Sybiha ise ülkesinin geleceği için "kesinliğe" ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, "Şimdi jeopolitik kesinlik zamanıdır ve bizim bu kesinliğe ihtiyacımız var. Bizi güçlendirecek, kapasitelerimizi güçlendirecek güçlü kararlara ihtiyacımız var." dedi.

Rusya'nın ülkedeki enerji kaynaklarını "silah haline getirdiği" yorumunu yapan Sybiha, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ukrayna halkı, Ukraynalı siviller, muhtemelen en yoğun füze saldırısına maruz kalıyor. Bizi nükleer enerjiden koparmaya çalışıyorlar. Nükleer enerji tesislerine saldırmaya başladılar. Bu da Rus saldırganlığının yeni bir gerçeği. Bu nedenle (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i aramak ya da Moskova'yı ziyaret etmek yerine güçlü, güçlü tarihi kararlara ihtiyacımız var."

Sybiha, ülkesinin stratejik enerji tesislerini ve altyapılarının korunması için "acilen ilave 19 hava savunma sistemine ihtiyaçları olduğunu" aktararak, "Bu 19 hava savunma sistemini temin ettikten sonra kışı geçireceğimizden eminiz. İhtiyaçlarımızın somut listesini zaten gönderdik, bugün ve önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerin somut sonuçlarından birinin de en yakın ortaklarımızın bu hava savunma sistemlerini acilen tedarik etme kararı olacağını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

NATO'nun Brüksel'deki karargahında bugün başlayan Dışişleri Bakanları Toplantısı, yarın da devam edecek.

Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil ediyor.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İsrail Şaraa'nın sarayını vurdu
İsrail Şaraa'nın sarayını vurdu
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan İsrail saldırısında yaralandı iddiası!
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan İsrail saldırısında yaralandı iddiası!
Yeni ülke kuruluyor: Bayrağı belli oldu
Yeni ülke kuruluyor: Bayrağı belli oldu
Trump'tan flaş 'Rusya-Ukrayna' çıkışı: Pazartesiyi işaret etti:
Trump'tan flaş 'Rusya-Ukrayna' çıkışı: Pazartesiyi işaret etti: "Önemli bir açıklama yapacağım"
Son Haberler
İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Murat Çalık, mahkumlar koğuşu penceresinde görüntülendi
İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Murat Çalık, mahkumlar koğuşu...
CHP Kurultay davasında yeni gelişme! Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu
CHP Kurultay davasında yeni gelişme! Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu
Eski İçişleri Bakanı Soylu’nun ofisi önünde yakalandılar: İki kişi tutuklandı
Eski İçişleri Bakanı Soylu’nun ofisi önünde yakalandılar: İki...
DEM Parti'den AİHM kararına rağmen Selahattin Demirtaş'ın tahliyesinin reddedilmesine tepki: Mahkeme açıkça suç işliyor
DEM Parti'den AİHM kararına rağmen Selahattin Demirtaş'ın tahliyesinin...
Başkan Tugay müjdeyi verdi: Tüm işçiler geri alınacak
Başkan Tugay müjdeyi verdi: Tüm işçiler geri alınacak
İş yerinin kurşunlanması güvenlik kamerasında
İş yerinin kurşunlanması güvenlik kamerasında

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım