Ülkücülerin 'Ölürüm Türkiyem'i ve Serdar Ortaç'ın Cahil'i Kürtçe Şarkılardan Çalıntı Çıktı!
Serdar Ortaç'ın Cahil isimli şarkısı ve Mustafa Yıldızdoğan imzalı 'Ölürüm Türkiyem' çalıntı çıktı...
Yayınlanma :
10.08.2017 16:32


Sayın, @myildizdogann bu konuda Kürt-Türk kamuoyunu bilgilendirecek bir açıklama yapacakmısın?
Koma Qamışlo: 1986
Mustafa yıldızdoğan: 1993 pic.twitter.com/tp59lOWBce
— SERHAD EYALET LORDU (@eyalet_lordu) 10 Ağustos 2017
Serdar Ortaç’ın Kürt rock müzik grubu Koma Wetan’ın 1978’de yayımlanan albümündeki “Cahiltî” parçasını çalıp Türkçeleştirerek 1999’da “Cahil” parçası olarak albümüne koyduğu ortaya çıktı. Konunun sosyal medyada dile getirilmesi üzerine Ortaç, Twitter hesabını korumaya aldı.
Gazete Karınca’nın haberine göre, Twitter’da Kürt müziği üzerine paylaşımlarıyla bilinen @eyalet_lordu isimli sosyal medya kullanıcısı, Serdar Ortaç’ın ünlü Kürt rock müzik grubu Koma Wetan’ın 1978’de yayımlanan albümündeki “Cahiltî” parçasını çalıp Türkçeleştirerek 1999’da “Cahil” parçası olarak albümüne koyduğunu ortaya çıkarttı.
Ortaç’ın eseri izinsiz ve telifsiz alarak Türkçeleştirip albümüne koyduğunu belirten @eyalet_lordu, durumun hikayesini ise şöyle anlattı:
“Onuncu yıl marşını okuyarak ‘bu vatan bizim, ellerin değil’ (Ahmet Kaya’nın linç edildiği ödül töreni) dediğin bir dönemde, ne tesadüf ki aynı yıl vatani görevini yapmamak için ‘askerlikten kısmen veya tamamen kurtulmak için hile yapmak’ suçundan 54 gün Mamak Askeri Cezaevi’nde kaldın. O dönem koğuş arkadaşın Kadir Sadık sana Koma Wetan’ın kasetini dinletiyor. Sen de hapisten çıkınca kaset yapıp bu şarkıyı okuyorsun. Bu şarkının çalıntı olduğunu fark eden Kom müzik, kasetini çıkaran Emre Plak ile görüşme yapıyor. Sen de kabullenip Koma Wetan’dan aldığını itiraf edip maddi olarak her türlü tazminatı ödemeyi kabulleniyorsun. Ama nedense Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) gidip bu şarkıyı anonim olarak kayıt ettiriyorsun. Ve her türlü görüşmeye kapıları kapatıp bu hırsızlığın üstünü örteceğini sanıyorsun. Yanılıyorsun Serdar…”
@eyalet_lordu’nun paylaşımlarından sonra birçok kullanıcı da mesajları ile Serdar Ortaç’ın hesabını etiketleyerek tepkilerini dile getirdi.
Bunun üzerine Ortaç, 1 milyon 170 bin takipçisi bulunan adresini korumaya aldı.
Ülkücülerin başucu şarkısı 'Ölürüm Türkiyem' Kürt müzisyenden mi çalıntı?
Mustafa Yıldızdoğan'ın 'Ölürüm Türkiyem' isimli şarkısının Kürt bir müzisyenden çalındığı ortaya çıktı.
Mustafa Yıldızdoğan'ın 1993 yılında piyasaya sürdüğü üçüncü albümünün çıkış parçası olan ve milliyetçi kesimlerce çokça dinlenen 'Ölürüm Türkiyem' isimli şarkının Kürtçe bir çalıntı olduğu ortaya çıktı.
@eyalet_lordu isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımda 'Ölürüm Türkiyem' isimli şarkının Koma Qamışlo isimli Kürt bir müzisyene ait olduğu görülüyor.
Hesabın verdiği bilgiye göre, söz konusu müzik Koma Qamışlo tarafından 1986 yılında yayınlanmıştı.
Müziğin çalıntı olduğunun anllaşılmasının ardından Twitter'da #HırsızMustafaYıldızdoğan en çok konuşulan konular arasına girdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: