• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Uludağ Üniversitesi'nde usulsüz atama
EĞİTİM
Yayınlanma: 28 Ekim 2018 - 09:00

Uludağ Üniversitesi'nde usulsüz atama

"Sınav şartı bertaraf edilmek istendi"

EĞİTİM
28 Ekim 2018 - 09:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uludağ Üniversitesi'nde usulsüz atama
Uludağ Üniversitesi’nde sınavla atanması gereken şube müdürlerinin usulsüz şekilde atandığı ortaya çıktı. Sayıştay raporunda sınav şartının bertaraf edildiği ifade edildi.

BirGün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde fakülte sekterliği veya başka görevlerde bulunan kişilerin usulsüz bir biçimde şube müdürlüğüne atandığı ortaya çıktı. Ayrıca üniversitenin “Bilimsel Araştırma Projeleri” için kullanılması gereken hesabın makine-cihaz alımları için kullanıldığı öğrenildi.

Üniversitenin şube müdürlüğü ve yurt müdürlüğü kadrolarına yapılan usulsüz atamalar şöyle gerçekleşti:

Daha önce kütüphaneci, memur, şef, antrenör, çözümleyici ve bilgisayar işletmeni olarak görev yapan personel fakülte, yüksekokul ve enstitü sekreterliği kadrolarına atandı. Sekreterlik görevinde birkaç gün veya ay kaldıktan sonra bu defa üniversite bünyesinde değişik şube müdürlüğü kadrolarında görevlendirildi.

"Sınav şartı bertaraf edilmek istendi"



Yapılan bu usulsüzlük Sayıştay raporlarına da yansıdı. Raporda “Fakülte, yüksekokul ve enstitü sekreterliklerine yapılan ara atamaların, aslında ‘Şube Müdürlüğü’ kadrolarına yapılacak atamalar için Yönetmelikte gerekli görülen ve uyulması gereken sınav şartını bertaraf etmek amacıyla kullanıldığı” ifadeleri kullanıldı.

Atamaların ‘kariyer’ ve ‘liyakat’ ilkesine uygun olmadığı ise şu şekilde belirtildi:

“İdarenin takdir yetkisini mevzuat çerçevesinde, Anayasa ve Kanunlarla öngörülen eşitlik, kariyer ve liyakat ilkelerini göz önünde bulundurarak kullanmasına yönelik bir değerlendirme olup İdare tarafından kimlerin atanacağına karar vermek gibi yerindelik unsuru içeren bir yaklaşımı içermemektedir.”

Proje ödeneği malzemelere gitmiş



Ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen Bilimsel Araştırma Projelerinden bazılarının, mevzuatla belirlenen kriterlerine uygun hazırlanmadığı ve bu projelere ait özel hesabın, altyapı projeleri adı altında makine-teçhizat ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanıldığı tespit edildi. 2017 yılında 33,4 milyon TL tutarındaki ödeneğin 30,5 milyon TL’si altyapı projeleri tahsis edildi. Bu tutarın önemli bir kısmı tıp fakültesine malzeme alımı için kullanıldı.



Sayıştay, raporunda bu ödeneğin bilimsel araştırma ödeneği yerine döner sermaye kaynaklarından karşılanması gerektiği şöyle ifade edildi:

“Bulguda konu edilen husus bu cihazların bilimsel araştırma projelerinden satın alınması olup projeye ait dosyada, 3 adet cihaz alımına entegre edilmiş projeye cihazın çalışmaya başlamasıyla birlikte başlanacağı ve 3 yıl süreceği bilgisinin yanı sıra fiilen hasta tetkiklerinde kullanılması amacı da dikkate alındığında henüz bilimsel bir araştırmayı yürütmek üzere başlatılmış bir işlem söz konusu olmayıp bu cihazın özel bütçe veya tıp fakültesi döner sermaye kaynaklarıyla karşılanması gerekmektedir.”
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
2025-YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı
2025-YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Okullarımızda tekrar forma uygulaması başlattık
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Okullarımızda tekrar forma uygulaması başlattık
LGS Din Kültürü testinde Arda Güler'in gol sevinci soruldu
LGS Din Kültürü testinde Arda Güler'in gol sevinci soruldu
LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı
LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı
Son Haberler
DMM'den 'Doğal gaz dünyada düştü, Türkiye'de arttı' iddiasına açıklama
DMM'den 'Doğal gaz dünyada düştü, Türkiye'de arttı' iddiasına...
DEM Parti Sözcüsü Doğan: Önümüzdeki bir hafta içinde tarihsel bir ana tanıklık edeceğiz
DEM Parti Sözcüsü Doğan: Önümüzdeki bir hafta içinde tarihsel...
RTÜK'ten SÖZCÜ'ye program durdurma cezası!
RTÜK'ten SÖZCÜ'ye program durdurma cezası!
Anne Kart ile 8 Bin 723 Anne Ulaşımdan Ücretsiz Faydalanıyor
Anne Kart ile 8 Bin 723 Anne Ulaşımdan Ücretsiz Faydalanıyor
Madımak Katliamı 32. Yılında Efes Selçuk’ta Anıldı
Madımak Katliamı 32. Yılında Efes Selçuk’ta Anıldı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım