Umut isimli köpek özel tasarlanan ortopedik yürüteçle hayata tutunuyor
Geçirdiği trafik kazası sonrası arka ayaklarını kullanmaz hale gelen Umut isimli köpek, Esenyurt Belediyesi’nin özel olarak tasarladığı ortopedik yürüteçle hayata tutunuyor.
Yayınlanma :
21.10.2020 06:03
“Her gün düzenli olarak egzersiz yaptırıyoruz”
Umut köpeğin ön ayak kaslarının da zarar görmemesi için her gün düzenli olarak egzersiz yaptıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Teknikeri Döndü Torun, “Köpeğimiz dört hafta önce trafik kazalı geldi. Çektiğimiz röntgen filminde arka ayaklarının felçli olduğunu gördük. Bununla ilgili fakülteden hocalarımız geldi, gerekli tetkikleri yaptılar. Maalesef ameliyat olamayacağını söylediler. Bizlerde dört haftadır düzenli olarak egzersizlerini yapıyoruz. Ön kaslarının zarar görmemesi için günde 45 dakika boyunca yürüteçle egzersiz yaptırıyoruz. Arka ayaklarını kullanamadığı için yeme içmede de biraz sıkıntılarımız oluyor. O yüzden düzenli olarak beslenmesine dikkat ediyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: