ÜNİVERSİTELİLER MİNİKLERE KENTLİ OLMAYI ANLATIYOR
Yayınlanma :
25.12.2012 19:10


Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü işbirliğiyle başlattığı proje ile yaşadığı kenti daha çok tanıyan, daha çok seven ve imkanlarından daha çok yararlanan öğrenciler yetiştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında kendi aralarında gruplar kuran üniversite öğrencileri sunumlarla miniklere kentli olma dersi veriyor. Dersler, Karşıyaka Belediyesi’ne ait Cumhuriyet, İnönü Mahalleleri, Demirköprü’deki ve Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel kütüphanelerinde her Cuma dönüşümlü olarak gerçekleştiriliyor.
Hasan Âli Yücel Semt Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen söyleşide, "Kültürel Mirasın Korunması", "Kültür Varlıklarıyla İzmir", Karşıyaka’yı Tanıyalım-Kentlilik Bilinci" konularında sunumlar yapıldı. Bölgedeki ilköğretim öğrencilerinin yaşadıkları bölgenin dışına fazla çıkamadıklarını belirten üniversite öğrencileri, “Söyleşiler ile hem kendimizi geliştiriyor, hem de kentimizdeki öğrencilerin donanımlı yetişmesine katkı sağlıyoruz. İlköğretim öğrencilerine Karşıyaka’nın ve İzmir’deki tarihi, turistik yerleri anlatıyoruz. Kentini daha yakından tanıyan öğrenciler yaşadıkları yerdeki imkanlardan daha çok yararlanır. Bu da daha mutlu bir gençlik oluşmasını sağlar“ diye amaçlarını açıklıyor.
Soru-cevap şeklinde geçen sunumlarda kütüphaneler dolup taşarken öğrenciler de bilmedikleri pek çok değeri öğrenme imkanına kavuşuyor. Söyleşilerde ayrıca, Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerinin açtıkları kampanya ile topladıkları, oyuncak, resim defteri, boya kalemi ve kitap kütüphanelerde söyleşiyi dinlemeye gelen öğrencilere dağıtıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: