Urla Belediyesi'nden asılsız iddialara yanıt gecikmedi
Bir kısım ulusal basın ve yayın organlarında gerçek dışı ve mesnetsiz olduğu belirtilen haber ve ithamlara Urla Belediyesi'nden yanıt gecikmedi.
Yayınlanma :
19.04.2016 12:50


BAŞKAN UYAR'IN AÇIKLAMASI
Kamuoyunda 2 gündür Belediyemiz ve şahsım için tam bir karalama kampanyası yürütülmeye çalışılmaktadır. Üstelikte göreve başladığım ilk günden bu tarafa, Demokrasi, Özgürlük ve Hizmet anlayışımızı defalarca ifade etmeme ve bu söylemlerimizi belediyemizin hizmetleriyle sayısız kere hayata geçirmemize rağmen, bu karalama kampanyası sürdürülmek istenmektedir.
Her şeyden önce şunu açıkça belirtiyorum ki, ben önce Urla halkına hesap vermekle yükümlüyüm. Ve bu konuda her zaman olduğu gibi, tüm Urlalıları yanımızda görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Çünkü Urla halkı, yaptığımız hizmetlerle, yerine getirdiğimiz sözlerle bizi değerlendirmiş ve bugüne kadar desteğini vermeye devam etmiştir. En büyük amacım, halkımızın bu desteğine, bu inancına layık olmaya devam etmektir.
2 gündür daha önceden hukuka uygun, halkın gasp edilen hakkını korumaya yönelik yaptığımız Balıklıova çalışmasının, adeta intikamını almak için ortaya atılan sözlerle, suni bir gündem oluşturulmuştur. Şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum ki, biz işimizi hukuka, bürokrasiye ve yasalara uygun olarak yapıyoruz. Bundan sonrada kişilerin değil halkın çıkarına uygun olarak çalışmaya devam edeceğiz.
Her resmi kurumda olduğu gibi, Urla belediyesinde de tüm çalışmaları, projeleri, şikayetleri takip eden birimlerimiz var. Bu birimler yeri geldiğinde ilgili yasal çalışmaları yapmak, davaları açmak ve takip etmekle de sorumludurlar. Bu çalışmaları yaparken de, yetkili makamlara tam ve eksiksiz bilgi vermekle yükümlüdürler. Yani bu işlemlerin tamamı, bürokratik olarak yerine getirilen ve görevli bürokratlar, devlet memurları tarafından takip edilen işlerdir.
Tüm olay bu kadar açık ve netken, Urla Belediyemizi ve şahsımı yıpratmaya yönelik açıklamalar süslenerek, abartılarak, hatta uydurularak basın ve sosyal medya üzerinden bir karalama kampanyası başlatma girişimleri elbette başarısız olmuştur. Çünkü hem insani olarak duruşum, hem mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin özgürlüklere, hukuka ve demokrasiye olan inancı herkes tarafından bilinmektedir.
Bu yolda dürüstçe, yılmadan ve korkmadan Urla halkının çıkarlarını korumak, onlara daha iyisini sunmak için tüm Urlalılarla kolkola yürümeye devam edeceğiz. Karşımıza çıkacak engellerin, bizlere atılacak iftiraların üstesinden de, birliğimizden doğan güçle geleceğiz.
Basın kuruluşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarım
İşte o açıklama
Bir kısım ulusal basın ve yayın organlarında gerçek dışı ve mesnetsiz haber ve ithamlarla Urla Belediye Başkanlığımız ve Belediye Başkanı Sibel UYAR aleyhine iddialarda bulunulmaktadır.
Kamu taşınmazı Urla Balıklıova 164 parsele yönelik kamusal iş ve işlemlere ilişkin kaçak yapı yaparak kişisel çıkar elde eden Yusuf ALTUN isimli şahıs kaynak gösterilerek haber yapılmaktadır. Bir kısım kişilerce hukuka aykırı kamu malına el konularak şahsi yararlanımları için yargı kararına rağmen idarenin taşınmazının kamu yararına kullanılmasına engel olmaya çalışmışlardır. Bunu başaramayınca siyaseten, gerçekdışı beyan ve iddialarla Urla Belediye Başkanı Sibel UYAR aleyhine yayın yapılmasını sağlamak için çeşitli tarihlerde karalama kampanyası yürütülmüştür.
Kamu malı Balıklıova 164 parsele ilişkin Urla Belediye Başkanlığı’nın yıkım ve taşınmazın teslim kararını yerine getirmeyen işgalcilerin tahliyesine yönelik Urla Kaymakamlığı idari uygulama kararı almıştır. Urla kaymakamlığınca 20.01.2016 günü idari kararın yerine getirilmesi için taşınmaza gidildiğinde bir kısım şahıslar, kamu görevlilerine engel olarak, canlı yayında 2 saat boyunca ,kamu görevlileri hakkında Türk Ceza Kanunu kapsamında suç unsuru taşıyan beyanlarda bulunmuştur. Urla Belediye Başkanlığı kamu kurumudur. Kamusal işlemin icrası sırasında hukuka aykırı iş ve işlemler ortaya çıktığında Hukuk İşleri Müdürlüğünce işlem yapılması yasal zorunluluktur. Urla Kaymakamlığınca olayı takiben 28.01.2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Türk Ceza Kanunu 279.maddeye göre kamu görevlisi görev sırasında soruşturma konusu olacak hususları yetkili soruşturma makamlarına bildirmekle yükümlüdür. Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre her kişi kamu görevlilerine yönelik iftira atma, sövme ve basın yoluyla yalan beyanda bulunma hakkına sahip değildir. Hukuk devletinde, hukuk kurallarını ihlal eden kişiler yasalar önünde hesap verme sorumluluğundadır.
Kamusal iş ve işlemlere yönelik Urla Kaymakamlığı, Urla Belediye Başkanlığımız ilgili Yusuf ALTUN ve diğerleri hakkında yasaların öngördüğü soruşturmanın yapılması için Urla Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunmuştur. Bu sürecin bütünsellik içinde değerlendirilmesi durumunda yasal yükümlülük nedeniyle başvurunun tüm kamu görevlilerini kapsayan bir çerçeve taşıdığı açıkça anlaşılacak olup, yetkili makamlarca yasal iş ve işlemler takip edilmektedir. Basın yoluyla gündeme getirilen konuların gerçeklerle uzaktan yakından ilgilisi bulunmadığını, Urla Belediye Başkanlığımızı yıpratmaya yönelik iddialara itibar edilmemesini kamuoyu bilgisine sunarız. Saygılarımızla.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: