Urla, Enginar Festivali’ne Hazırlanıyor
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 28-29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak 3. Uluslararası Enginar Festivali hazırlıkları çerçevesinde, kentin dokusunu da yansıtan ve “Urla’nın Kalbi” olarak niteleyen Tarihi Arasta ve Malgaca Pazarı’nda esnaf ile buluştu.
Yayınlanma :
31.03.2017 11:40


Esnaf temsilcileri, bazı fiziki düzenlemeler talebinde bulunurken, özellikle Arasta, Malgaca Pazarı’nın konukları daha iyi ağırlaması için isteklerini Belediye Başkanı Sibel Uyar’a iletti.
Aydınlatma, Yeşillendirme Yapılacak
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Uluslararası Enginar Festivali öncesinde bölgede daha geç saatlerde de misafir ağırlanmasını sağlayacak aydınlatma ile birlikte, değişik çiçeklerle tarihi dokunun renklendirileceğini belirtti. Malgaca Pazarı ve Arasta esnafının gölgelik ve tentelerinin de estetik açıdan güzelleştirileceğini belirten Başkan Sibel Uyar, Malgaca Pazarı’nda esnafın istediği platformla festival süresince müzik dinletilerine imkan sağlanacağını kaydetti. Çarşı içerisinde stant kurulmayacağını ve konukların tarihi doku içerisinde çocuklarıyla rahat zaman geçirmesini sağlayacaklarını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar şunları söyledi
Tarihi Dokuyu Koruyacağız
“Atalarım ve ben Urlalıyız. Bu çarşıyı ve Urla merkezindeki tarihi dokunun korunması için ne gerekiyorsa yapacağım. Bunu sağlamak için koruma Kurulu ve yetkili kurumlarla ortak projeler hazırladık. Malgaca Pazarı, Arasta ve Mermerli Çeşme’nin de içinde olduğu 36 bin metrekarelik bir alan projelendirildi ve aşama aşama yapılacak. Bu çarşı ve çevresinin bozulmadan gelecek kuşaklara taşınması için elimden geleni yapacağım.”
Konukları Üzmeyin
Esnafın çevre temizliği, düzenlemeleri ve benzeri konularda taleplerini de dinleyen ve festival süresine özel bazı önlemler de alacaklarını kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, esnafın “Biz isteklerimizi belirttik. Sizin bizden isteğiniz var mı” sorusu üzerine, gelen konukların rahat etmesi için esnafın da başta fiyat politikası olmak üzere dikkatli davranmasını istedi, “İlçeye çok sayıda konuk gelecek. Onların rahat ve huzurlu bir gezi yapması için elinizden geleni yapın, üzmeyin” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: